Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

5 modalităţi de a ne trata cu pulbere din CEAI VERDE – beneficii majore pentru sănătate

Handful of Fresh Tea Leaves

Ceaiul verde, obţinut din frunzele arbustului Camellia sinensis, are o acţiune întineritoare asupra întregului organism, protejând celulele de îmbătrânire, împiedicând degenerarea anumitor ţesuturi şi reglând metabolismul.

Se numeşte ‘’verde’’ deoarece frunzele sale sunt uscate rapid, în curent de aer fierbinte, fapt ce duce la conservarea clorofilei din ele, de unde şi culoarea sa.

Pulberea de ceai verde

Pulberea de ceai verde se obţine prin măcinarea fină a plantei, cu ajutorul râşniţei electrice.

De regulă, se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de ceai verde, de maximum 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Adjuvant în tratamentul cancerului

Cercetătorii chinezi au demonstrat că ceaiul verde acţionează ca inhibitor al procesului invaziv canceros, menţinând cancerul localizat şi clar delimitat. Mai mult decât atât, principiile active din plantă protejează celulele sănătoase, atacându-le pe cele maligne. Specialiştii au demonstrat eficiența remediului îndeosebi în cazul cancerului pulmonar, al vezicii urinare şi prostatei.

♣ Se ia câte 1 linguriţă rasă de pulbere de ceai verde, de 2 ori pe zi, timp de 90 de zile. După o pauză de 2 săptămâni, tratamentul se reia.

Are efecte benefice în diabet

Studiile de medicină experimentală au evidenţiat că ceaiul verde şi cel negru au, împreună, efecte foarte bune în ceea ce priveşte încetinirea şi diminuarea complicaţiilor diabetului la nivelul ochilor. Tratamentul este hipoglicemiant, având efecte benefice directe şi în diabet.

♣ Se amestecă în proporţii egale pulbere de ceai verde cu pulbere de ceai negru. Se ia jumătate de linguriţă de combinaţie, de 3 ori pe zi, în cură de minimum 3 luni.

ceai verde
Ceaiul verde, obtinut din frunzele arbustului Camellia sinensis

Prelungeşte tinereţea biologică

În urma unui studiu de 11 ani, realizat de o universitate japoneză pe subiecţi cu vârsta cuprinsă între 40 – 79 de ani, care au consumat zilnic ceai verde, au fost constatate rezultate uimitoare. Potrivit specialiştilor, consumul de ceai verde este invers asociat cu îmbătrânirea şi cu moartea survenită din cauza diferitelor boli. Scade riscul mortalităţii, iar  tinereţea biologică este cu 5 până la 20 de ani prelungită.

♣ Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de ceai verde, de maximum 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 1-2 luni.

Previne arterioscleroza

Datorită flavonoidelor pe care le conţine, ceaiul verde protejează vasele de sânge împotriva  efectelor negative ale colesterolului şi radicalilor liberi.

♣ Se consumă câte o jumătate de linguriţă de pulbere de ceai verde, de maximum 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 2 luni.

Ajută la slăbit

Catechinele, cafeina şi teanina din ceaiul verde sunt trei ingrediente majore care ajută la slăbit. Ceaiul verde elimină grăsimea din zona abdomenului, din jurul organelor interne şi a intestinelor. Ridică rata metabolismului, ceea ce înseamnă că ajută la arderea mai multor calorii.

♣ Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de ceai verde, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, în cură de 1 lună.

Contraindicaţii

Pulberea de ceai verde este contraindicată în sarcină şi alăptare. Se va administra doar cu acordul medicului, la persoanele hipertensive, la cardiacii cu probleme foarte grave şi la bolnavii aflaţi sub medicaţie psihotropă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *