Osteoporoza este o boală osoasă care demineralizează osul, fragilizându-l.
Osteoporoza apare atunci când ţesutul osos se descompune mai repede decât se formează cel nou. Oasele îşi pierd densitatea, devenind mai slabe, fragile şi predispuse ruperii (fracturării).
Cele mai predispuse osteoporozei sunt femeile, deoarece după instalarea menopauzei, nivelul de estrogeni scade, iar osul devine din ce în ce mai slab.
Una din două femei şi unul din cinci bărbaţi trecuţi de 50 de ani îşi fracturează un os din cauza osteoporozei.
În tratarea acestei afecţiuni putem lua în calcul ceaiurile naturale, foarte benefice pentru sistemul osos:
Ceai de coada – calului
Planta conţine un tip de silicat care se converteşte foarte uşor în calciu în ficat, reprezentând unul dintre cei mai eficienţi nutrienţi pentru reconstruirea oaselor şi completarea rezervelor de calciu. Oasele fracturate se sudează de două ori mai repede atunci când se administrează coada-calului.
Mod de preparare şi administrare
Într-un litru de apă rece se pun 50 gr. plantă uscată, care se lasă la macerat timp de 3 ore. Se fierbe timp de 30 de minute, se lasă în repaus 10-20 de minute, acoperit, apoi se strecoară.
Se beau 3 căni de ceai pe zi, timp de 3 luni. După o pauză de 30-45 de zile, cura se poate relua.
Ceai din seminţe de mac
Seminţele de mac sunt bogate în fosfor, un element ce ajută la o mai bună absorbţie a calciului în organism. Ceaiul de mac combate atrofia masei osoase.
Mod de preparare şi administrare
Peste 10 grame de seminţe uscate de mac se toarnă 1 cană cu apă clocotită. Recipientul se acoperă, iar când lichidul ajunge la 40 de grade Celsius, se adaugă 1 lingură de miere de albine. Se acoperă şi se lasă să se răcească, după care se strecoară.
Se administrează câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi, după mesele principale. Se ţin cure de maximum 2 săptămâni, pe o perioadă de 1 an.
Ceai de schinduf
Schinduful este de un imens ajutor pentru menţinerea sănătăţii femeilor de vârsta a treia, prevenind eliminările masive de calciu care duc la apariţia osteoporozei. Pentru un gust mai plăcut şi pentru potenţarea efectelor schindufului, la prepararea infuziei se poate pune şi puţin busuioc şi fenicul.
Mod de preparare şi administrare
Se iau 1-2 linguriţe de pulbere de seminţe de schinduf şi se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte, după care se lasă la răcit timp de 20 minute. Se strecoară, iar la final se combină cele două extracte.
Se beau 3 căni de infuzie pe zi, în cure a câte 30 de zile.
Da nu te adoarme.? Asta este drog.