Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

9 tratamente eficiente cu ceai de COADA – CALULUI, pe care este bine să le avem în vedere

Ceaiul de coada-calului (Equisetum arvense) este un puternic diuretic şi antiseptic, cicatrizând şi tonifiind ţesuturile, inhibând dezvoltarea unor bacterii.

Coada-calului este o plantă medicinală cu o vechime de peste 400 de milioane de ani.

Este un leac cunoscut şi folosit în Europa din timpuri imemoriale, iar studiile ştiinţifice pun în evidenţă proprietăţile excepţionale ale acestei plante.

Ceai de coada-calului

Într-un sfert de litru de apă se pun la macerat 4-6 linguriţe de pulbere de tulpini mărunţite de coada-calului , timp de 8 ore. După această perioadă, se filtrează, iar preparatul obţinut se păstrează.

Planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă un sfert de litru de apă, se lasă la răcit, apoi se strecoară. La final, maceratul se combină cu infuzia.

Previne infecţiile renale şi urinare

Planta are un puternic efect diuretic, datorită celor 15 tipuri de flavnoizi din compoziţia sa. Cura cu ceai de coada-calului are efect de stimulare a formării şi a evacuării urinei – garant al sănătăţii aparatului reno-urinar.  Tratamentul este recomandat în special în timpul verii, când pierderea masivă de apă prin transpiraţie poate afecta rinichii şi vezica urinară.

♣ Se consumă câte 1-2 litri de ceai, în cure de 12 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Combate retenţia de apă în ţesuturi, edemele

Ceaiul de coada-calului elimină rapid apă din ţesuturi, fiind recomandat în cazul edemelor, precum şi al altor probleme renale.

♣ Se consumă câte 1 litru de ceai, zilnic, în cură de maximum 3 luni, urmată de o pauză de 30-45 de zile.

Elimină şi previne pietrele la rinichi

Consumat sub formă de cură, ceaiul de coada-calului are efecte de prevenire a formării, de mărunţire şi de eliminare a calculilor renali – pietre la rinichi. Potrivit specialiştilor, cea mai mare eficiență s-a înregistrat  în cazul litiazei cu uraţi.

♣ Se administrează câte 1,5 litri de ceai, zilnic, în cure de 15 zile. După o pauză de alte 15 zile, tratamentul poate fi reluat, dacă mai este nevoie.

Tratează şi vindecă acneea

Tratamentul cu coada-calului reglează secreţia glandelor sebacee, combătând excesul  de sebum la nivelul pielii.

♣ Se consumă câte 1 litru de ceai, zilnic, în cure de 3 luni, cu pauză de 30-45 de zile.

ceai de coada-calului.
Ceaiul de coada-calului, foarte bun diuretic si antiseptic

Adjuvant în curele de slăbire

Planta amplifică efectul dietelor pentru pierderea kilogramelor în plus, prin mărirea intensităţii proceselor de eliminare pe cale renală şi digestivă.

♣ Se consumă 2-3 căni de ceai pe zi, cu puţin timp înainte de masă, pe o perioadă de cel puţin 28 de zile.

Vindecă gingivitele

Efectul cicatrizant asupra gingiilor opreşte sângerările şi favorizează refacerea mucoaselor.

♣ Se clăteşte gura energic, timp de 5 minute, cu ceai de coada-calului. Tratamentul se repetă de 3 ori pe zi, până la vindecare.

Vindecă abcesul

Compresele cu ceaiul din această plantă curăţă abcesele, le drenează şi grăbeşte cicatrizarea treptată.

♣ Pe locul afectat se pun comprese cu ceai concentrat (6 linguri la litru), care se lasă să acţioneze câte un sfert de oră. Se aplică de câteva ori pe zi.

Elimină transpiraţia abundentă a picioarelor

Tratamentul reglează activitatea glandelor sudoripare, eliminând transpiraţia abundentă a picioarelor.

♣ Seara, se fac băi fierbinţi de picioare (unde este permis) cu ceai de coada-calului. Pentru efecte mai bune, se iau şi câte 3 linguriţe de pulbere din coada-calului, zilnic, timp de 2-3 luni, cu pauză de 30-45 de zile.

Tratează micozele degetelor de la picioare

Băile parţiale cu ceai concentrat de coada-calului are efecte antimicotice şi antibacteriene foarte puternice, tratând cu succes micozele degetelor de la picioare (boala piciorului de atlet).

♣ Se fac băi parţiale, în care se înmoaie zilnic, pentru cel puţin 15 minute, zonele afectate, în ceai concentrat – 6 linguri la litru. Tratamentul se repetă până la vindecare.

Contraindicaţii

Coada-calului este contraindicată în sarcină, alăptare, boli cardiace, în tratamentele cu vitamina B1 (inhibă absorbţia vitaminei B1).

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *