Cireşele se numără printre cele mai sănătoase fructe, fiind considerate un aliment-medicament.
Cireşele au rol detoxifiant, ajutând în eliminarea toxinelor şi în întărirea sistemului imunitar.
Au efect antioxidante puternice, fiind eficiente şi importante pentru bunăstarea noastră fizică şi mentală.
Cum le consumăm
♣ Pentru a beneficia de proprietăţile lor terapeutice, se recomandă consumul unui kilogram de cireşe pe zi, în 2-3 reprize, măcar 3 săptămâni.
♣ Cireşele se pot consuma şi sub formă de suc: o jumătate de litru – un litru de suc pe zi, în cure de minimum 2 săptămâni.
Menţin pH-ul normal al organismului
Cireşele sunt alimente alcaline ce ajută la menţinerea pH-ului normal al corpului, esenţial pentru menţinerea stării de sănătate, respectiv pentru creşterea longevităţii.
Previn cancerul
Cireşele conţin antioxidanţi şi substanţe active care detoxifică organismul şi menţin sănătatea celulelor organismului, prevenind mutaţiile celulare şi apariţia cancerului de rinichi şi de vezică, de colon, mamar.
Scad durerea
Cireşele sunt analgezice naturale. Aceasta înseamnă că scad durerile, în special cele scheletice şi musculare. Şi febra musculară sau durerile de cap pot fi alungate prin consumul de cireşe.
Scad colesterolul
Prin scăderea colesterolului din sânge, cireşele contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, aterosclerozei, infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale.
Protejează inima
Cireşele conţin substanţe care influenţează metabolismul grăsimilor şi fluidifică sângele, prevenind depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi apariţia cheagurilor de sânge. Un kilogram de cireşe consumat zilnic, cel puţin 21 de zile, este de un real ajutor pentru persoanele cu ischemie cardiacă sau care au predispoziţie spre această boală, întrucât ajută la prevenirea crizelor cardiace şi a infarctului.
Bune pentru ficat
Două ceşti de cireşe consumate pe stomacul gol sunt recomandate şi persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului. Cireşele ajută la reglarea sistemului hepatic şi gastric, având un efect sedativ.
Alungă depresia
Prin consumul a cel puţin 600 g de cireşe pe zi, starea emoţională se poate îmbunătăţi simţitor. Melatonina din cireşe este de un ajutor real împotriva insomniei, al depresiei şi al simptomelor asociate ei.
Previn infecţiile şi pietrele la rinichi
Un litru de suc de cireşe, consumat, de preferinţă, dimineaţa, pe stomacul gol, combate infecţiile reno-urinare (pielită, nefrită, cistită), care favorizează formarea pietrelor la rinichi.
Refac flora normală din intestine
Consumate înaintea fiecărei mese ori gustări, cireşele combat bacteriie de putrefacţie din colon, ajutând la refacerea florei normale din intestine.
Reduc durerea în reumatism, artrită, gută
Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Aceste fructe reduc rapid proporţia acidului uric din sânge şi ajută chiar la eliminarea sa din lichidul sinovial (care asigură lubrifierea articulaţiilor). În plus, datorită efectelor antiinflamatoare ale cireşelor, durerile dispar şi astfel este uşurată ieşirea din crizele dureroase.
Dacă o sa putem sa ne permitem
Prețul este de …. 50 roni….Ce spuneți? ??? Oare își pot permite toți să cumpere? ???
la frigul asta se coc in noiembrie….
Un leu bucata , ce costa mult?