Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

10 motive importante pentru a consuma CIREŞE de MAI

Cireşele se numără printre cele mai sănătoase fructe, fiind considerate un aliment-medicament.

Cireşele au rol detoxifiant, ajutând în eliminarea toxinelor şi în întărirea sistemului imunitar.

Au efect antioxidante puternice, fiind eficiente şi importante pentru bunăstarea noastră fizică şi mentală.

Cum le consumăm

♣ Pentru a beneficia de proprietăţile lor terapeutice, se recomandă consumul unui kilogram de cireşe pe zi, în 2-3 reprize, măcar 3 săptămâni.

♣ Cireşele se pot consuma şi sub formă de suc: o jumătate de litru – un litru de suc pe zi, în cure de minimum 2 săptămâni.

Menţin pH-ul normal al organismului

Cireşele sunt alimente alcaline ce ajută la menţinerea pH-ului normal al corpului, esenţial pentru menţinerea stării de sănătate, respectiv pentru creşterea longevităţii.

Previn cancerul

Cireşele conţin antioxidanţi şi substanţe active care detoxifică organismul şi menţin sănătatea celulelor organismului, prevenind mutaţiile celulare şi apariţia cancerului de rinichi şi de vezică, de colon, mamar.

Scad durerea

Cireşele sunt analgezice naturale. Aceasta înseamnă că scad durerile, în special cele scheletice şi musculare. Şi febra musculară sau durerile de cap pot fi alungate prin consumul de cireşe.

Scad colesterolul

Prin scăderea colesterolului din sânge, cireşele contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, aterosclerozei, infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Ciresele sunt importante pentru bunastarea noastra fizica si mentala

Protejează inima

Cireşele conţin substanţe care influenţează metabolismul grăsimilor şi fluidifică sângele, prevenind depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi apariţia cheagurilor de sânge. Un kilogram de cireşe consumat zilnic, cel puţin 21 de zile, este de un real ajutor pentru persoanele cu ischemie cardiacă sau care au predispoziţie spre această boală, întrucât ajută la prevenirea crizelor cardiace şi a infarctului.

Bune pentru ficat

Două ceşti de cireşe consumate pe stomacul gol sunt recomandate şi persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului. Cireşele ajută la reglarea sistemului hepatic şi gastric, având un efect sedativ.

Alungă depresia

Prin consumul a cel puţin 600 g de cireşe pe zi, starea emoţională se poate îmbunătăţi simţitor. Melatonina din cireşe este de un ajutor real împotriva insomniei, al depresiei şi al simptomelor asociate ei.

Previn infecţiile şi pietrele la rinichi

Un litru de suc de cireşe, consumat, de preferinţă, dimineaţa, pe stomacul gol, combate infecţiile reno-urinare (pielită, nefrită, cistită), care favorizează formarea pietrelor la rinichi.

Refac flora normală din intestine

Consumate înaintea fiecărei mese ori gustări, cireşele combat bacteriie de putrefacţie din colon, ajutând la refacerea florei normale din intestine.

Reduc durerea în reumatism, artrită, gută

Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Aceste fructe  reduc rapid proporţia acidului uric din sânge şi ajută chiar la eliminarea sa din lichidul sinovial (care asigură lubrifierea articulaţiilor). În plus, datorită efectelor antiinflamatoare ale cireşelor, durerile dispar şi astfel este uşurată ieşirea din crizele dureroase.

4 comentarii

  1. Prețul este de …. 50 roni….Ce spuneți? ??? Oare își pot permite toți să cumpere? ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *