Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Talpa – Gâștei, Remediu de Top Împotriva Hipertensiunii. Mai Eficientă Decât Valeriana

Se spune că nu există plantă mai bună care să ‘’înlature aburii melancoliei din inimă, să o întărească și să facă sufletul mai vesel, mai fericit și mai zglobiu, decât valeriana ’’. Vorbele îi aparțin lui Culpepper, medicul regelui Henric al VIII-lea, în celebrul său ‘’Tratat de fitoterapie’’.

Cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru efectele ei benefice asupra inimii, denumirea latină a plantei  –  Leonurus cardiaca – ține să întărească proprietățile dovedite în tratamentul afecțiunilor cardiace.

Ce conține talpa-gâștei

Talpa-gâștei este bogată în uleiuri volatile, acizi flavonici, acizi organici, flavonoide, acizi polifenolcarboxilici, alcaloizi, principii amare, iridoite, heterozide cardiotonice bufadienolidice, glicozide, fitosteroli, rezine, saponozide, taninuri, vitamine A, C, E, minerale, acizi organici și betacaroten.

Planta este recomandată în distonii neurovegetative, afecțiuni cardiovasculare de natură nervoasă, hipertensiune arterială, tulburări nervoase produse la menopauză (neliniște, insomnii, nervozitate, labilitate psiho-afectivă, palpitații, lipsa încrederii în sine).

Excepțional tonic cardiac

Leunucardina, un alcaloid prezent în plantă, este un ușor vasodilalator, cu efect relaxant asupra musculaturii netede. Aceasta transformă talpa-gâștei într-un excelent tonic cardiac, ce reglează bătăile inimii și scade tensiunea arterială.

Prin urmare, planta este recomandată pentru menținerea ritmului cardiac și tensiunii arteriale în limite normale. Mai mult, printre proprietățile de seamă ale remediului natural sunt incluse reducerea disconfortului prezent la nivel cardiac, protejarea organismului împotriva stresului și funcționarea în limite normale a aparatului cardio-vascular.

Efect sedativ mai pregnant decât cel al valerianei

În ceea ce privește principiile active ale plantei, acestea sunt răspunzătoare de relaxarea musculaturii vaselor de sânge ale inimii. Mai mult decât atât, efectul sedativ asupra sistemului nervos este de 3 ori mai pregnant decât cel al valerianei, fapt ce conduce la scăderea tensiunii arteriale și producerea somnolenței.

sanatate-talpa-gastei
Talpa Gastei, Remediu Impotriva Hipertensiunii

Eficientă în probleme digestive și urinare

Fitoterapeuții recomanda talpa-gâștei în probleme digestive și urinare, datorită efectului sau diuretic. În vremurile trecute, moașele utilizau planta pentru prevenirea infecțiilor uterine la femei, cât și pentru creșterea tonusului din musculatura uterului.

Ceai de talpa-gâștei. Modalități de preparare

♣ Preparați o infuzie din 15 grame de plantă la 200 ml apă clocotită și serviți 3-4 linguri pe zi

♣ Adăugați 2 lingurițe de plantă în 250 ml apă clocotită și acoperiți pentru 10 minute. Strecurați și consumați 2-3 ceaiuri pe zi, cu înghițituri mici

♣ În 250 ml apă clocotită puneți 3 lingurițe de plantă mărunțită. Lăsați la infuzat pentru 15 minute, după care strecurați  și consumați 2-3 căni pe zi

Contra hipertensiunii deja instalate, se va administra 300 mg extract uscat, de 3 ori pe zi, timp de 60 de zile. După o pauză de 30 de zile, tratamentul poate fi reluat.

Tinctură de talpa-gâștei

Adăugați 50 de grame de plantă mărunțită în 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Lăsați la odihnit 15 zile, agitând amestecul de 3-4 ori pe zi. Strecurați, iar în funcție de gravitatea afecțiunii, serviți 20 picături-o linguriță, de 3 ori pe zi, diluate cu puțină apă.

Ceai de talpa-gâștei pentru uz extern

Bun cicatrizant și antiinflamator, remediul natural poate fi folosit și în mod extern, sub formă de ceai.

Preparați o infuzie din 25 grame plantă la 200 ml apă clocotită și utilizați sub formă de comprese sau băi.

Precauții

La doze excesive sau utilizare îndelungată, pot apărea tulburările digestive și senzația de sete intensă.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *