Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Durerile de spate şi reumatice, vindecate complet cu scoarţă de salcie

Salcia albă (Salix alba) are acţiuni analgezice, antireumatice, astringente şi antipiretice, conţinând derivați ai salicinei, în special salicortină şi tremulacină.

Despre extractul de scoarţă de salcie specialiştii spun că este genul de remediu care nu ar trbui să lipsească din nici o locuinţă, datorită eficienţei rare dovedite ȋmpotriva febrei, durerii şi inflamaţiei.

Extractul de scoarţă de salcie – administrare

Se obţine pe cale industrială, la rece, prin dizolvarea principiilor active ale salciei într-o soluţie alcoolică care se concentrează prin uscare. Rezultă un praf cenuşiu, fin şi foarte concentrat.

De regulă, în cură se administrează 3 – 6 capsule (a 400 – 500 mg.), în cure de 30 de zile, urmate de o pauză de 15 zile.

Vindecă complet durerile de spate

Într-un studiu realizat în Statele Unite , 210 pacienţi diagnosticaţi cu lombosciatică au fost împărţiţi în două grupe egale. Pacienţilor din prima grupă le-au fost administrate câte 600 – 1.200 mg. extract de salcie, zilnic, în timp ce subiecţii din a doua grupă au primit un remediu placebo (fals).

După doar 5 zile de la tratament, cercetătorii au înregistrat dispariţia completă a durerilor de spate la 39% din pacienţii care au consumat scoarţă de salcie. Mai mult decât atât, subiecţii trataţi cu salicilaţi nu au experimentat fenomene gastrice, hepatice sau intestinale neplăcute – ceea ce diferenţiază tratamentul cu antiinflamatoare naturale din salcie faţă de cele cu medicamente de sinteză antiinflamatoare.

Alină sau alungă durerile articulare

Un studiu german realizat pe pacienţi cu osteoartrită a demonstrat eficiența scoarţei de salcie în tratarea durerilor reumatice.

Pacienţilor le-au fost administrate câte 800 – 1.200 mg. pe zi de extract, urmând ca după doar 2 săptămâni de tratament durerile articulare să fie diminuate, iar în unele cazuri vindecate complet. Aceeaşi pacienţi au înregistrat mărirea mobilităţii articulare, precum şi dispariţia unor simptome neplăcute, precum senzaţia de usturime sau de arsură la nivelul încheieturilor.

Adjuvant în hipertensiune

Datorită efectului vaso – dilalatator, scoarţa de salcie scade presiunea sanguină, protejând, în acelaşi timp, vasele de sânge împotriva formării depunerilor de grăsime şi de colesterol (acţiune antioxidantă).

Ca adjuvant în hipertensiune, se administrează 800 mg. extract de salcie, zilnic, în cure de 6 săptămâni, urmate de pauză de alte 2 săptămâni.

Scoarta de salcie alba
Scoarta de salcie alba – aspirina naturala

Tratează durerile musculare

Scoarţa de salcie este indicată şi în tratarea tendinitelor, bursitelor, inflamațiilor tendoanelor şi ale bursei sinoviale. Tratează durerile musculare, inclusiv pe cele produse de febra musculară (supraefort).

În acest caz, se iau câte 800 mg. de extract de salcie zilnic, pe stomacul gol, în cure de 2 – 4 săptămâni.

Scade febra

Spre deosebire de aspirina de sinteză, scoarţa de salcie are efecte febrifuge mai uşoare, neafectând stomacul şi vasele de sânge.

Pentru scăderea febrei, doar când acesta depăşeşte 38,5 grade Celsius, se iau câte 200 mg. extract de salcie, o dată la 1 – 2 ore.

Alungă răcelile şi gripa

Scoarţa de salcie scade sau elimină durerile musculare şi de cap, alungă stările de somnolenţă, mărind imunitatea şi ajutând organismul să lupte contra infecţiei.

Alături de un consum masiv de lichide (2,5 litri/zi), se iau câte 3 – 6 capsule pe zi.

Contraindicaţii

Extractul de salcie albă este contraindicat persoanelor sensibile la aspirină, femeilor însărcinate sau care alăptează, ca de altfel,  în cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecţiunilor renale şi hepatice severe, ulcerului gastro – duodenal.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *