Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Calmaţi AMIGDALELE inflamate cu 5 ‘’ANESTEZICE’’ naturale

Amigdalita este o infecţie a amigdalelor poziţionate de o parte şi de alta a gâtului, un loc excelent pentru a preveni intrarea germenilor prin gură.

Amigdalele împiedică pătrunderea bacteriilor şi a viruşilor în faringe. În cazurile în care bacteriile nu pot fi oprite, ele provoacă o puternică inflamaţie a amigdalelor, faringelui, a cerului gurii, care devin foarte dureroase.

Amigdalele pot fi roşii şi inflamate şi, de asemenea, poate fi prezent puroiul. Amigdalita se manifestă prin dureri de gât, febră, lipsa poftei de mâncare, frisoane, dureri de cap şi dureri musculare.

Sucuri naturale contra amigdalitei

În tratamentul amigdalitei, este indicată o cură de cură de dezintoxicare a organismului şi de  fortificare a sistemului imunitar.

La acestea se vor adăuga şi aplicaţii locale (gargarisme, cataplasme, etc.) pentru combaterea agenţilor patogeni şi cu rol în refacerea mucoasei inflamate.

Sucurile de fructe, legume şi verdeţuri sunt cele mai eficiente. Se administrează timp de 30 de zile – unul dintre ele,  în funcţie de sezon şi posibilităţi – alături de o alimentaţie bazată pe crudităţi.

Suc de morcov

Bogat în beta-caroten, sucul de morcov măreşte numărul de limfocite T şi celule „ajutătoare” din sistemul imunitar şi ajută la regenerarea mucoasei gâtului.

Se consumă 1-2 pahare pe zi.

Suc de varză

Are o acţiune emolientă puternică, antiseptică şi antiinflamatoare. Efecte asemănătoare se pot obţine cu napi sau gulii.

Se consumă 1 pahar de suc de varză pe zi, în care se pune 1 linguriţă de miere. Sucul se agită bine până la dizolvare. Se fac mai multe gargare, după care lichidul se înghite.

amigdale-inflamate
Sucul de lamai cu miere trateaza eficient amigdalita

Suc de lămâi

Lămâia este cunoscută ca un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos şi un bun curățitor al sângelui. Este bogată în vitamina C, despre care ştim că este un excelent agent antioxidant şi stimulent al imunităţii.

Se consumă sucul de la 2-3 lămâi pe zi, cu miere. Se ţine mai mult în gură, apoi se înghite încet.

Nectar de măceşe

În ceea ce priveşte cantitatea de vitamina C, măceşele sunt net superioare portocalei (de 8 ori mai mult) – 100 grame de măceşe furnizează de 7 ori necesarul zilnic de vitamina C pentru un adult.

Se consumă 1 pahar de nectar de măceşe pe zi, preparat astfel: se pun în blender măceşe bine coapte, puţin moi, culese toamna foarte târziu sau chiar după ce dă frigul, se adaugă apă cât să le depăşească puţin, se mixează bine, apoi se strecoară prin tifon dublu, pentru a fi reţinuţi perişorii. Se adaugă miere după gust. Băutura se păstrează la rece şi întuneric, în sticle închise ermetic.

Suc de orz verde

Orzul verde un efect antiinflamator puternic şi este un tonic general pentru organism.

Se consumă 1-2 pahare pe zi (se poate folosi şi pudră de orz verde).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *