Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Alimente pentru reducerea încărcăturii TOXICE din corp

Există alimente care ajută la eliminarea deşeurilor din organism, foarte indicate pentru menţinerea unei stări bune de sănătate.

Pe lângă consumul apei şi altor lichide sănătoase care oxigenează celulele sângelui, alimentele cu rol detoxifiant contribuie la curăţarea tractului gastro – intestinal şi la stimularea funcţiilor ficatului.

Usturoiul

Usturoiul, cunoscut ca antiviral, antibacterian şi antibiotic natural, conţine alicină, o substanţă care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Are o compoziţie complexă, în care predomină hidraţii de carbon -fructozanii şi inulină –  vitamina C, derivaţi sulfuraţi – aliină şi alicină – şi fitoncidele, substanţe cu proprietăţi chimioterapeutice.

Ceapa

Bogată în sulf, care în combinaţie cu proteinele este foarte util pentru sănătatea ficatului şi eliminarea toxinelor, ceapa favorizează digestia, stimulând procesul de defecare.

Consumată alături de legume bogate în fibre, precum broccoli, ţelină şi morcovi, ceapa distruge toxinele acumulate în organism, contribuind la eliminarea lor.

Grapefruit-ul

Bogat în vitamina C, A, B5, acid foloc, calciu şi fibre, grapefruit-ul conţine o mare cantitate de antioxidanţi şi fitochimicale. Pulpa grapefruit-ului roz sau roşie se datorează carotenoidelor cu activitate antioxidantă puternică.

Grapefruit-ul conţine compuşi care stimulează producerea de enzime de detoxifiere a ficatului, precum şi un compus cunoscut sub numele de flavonoide naringenin, care determină ficatul să ardă grăsimi.

Avocado

Una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase este avocado. Prin producerea de compuşi glutation, fructele de avocado promovează sănătatea ficatului, prin protejarea acestuia împotriva supraîncărcării toxice şi creşterea puterii de curăţare.

Acidul oleic din compoziţia sa reduce nivelul de colesterol, favorizând absorbţia substanţelor nutritive din elemente. Mai exact, orice preparat servit alături de avocado devine mai sănătos.

De asemenea, unele cercetări au arătat că prin consumul unui fruct de avocado sau două pe săptămână,  pe o perioadă de minimum 30 de zile, se poate repara un ficat deteriorat.

avocado
Avocado previne supraincarcarea toxica a ficatului

Iaurtul

Acidul lactic din iaurt îmbunătăţeşte funcţiile stomacului şi tratează constipaţia, ajutând la eliminarea toxinelor acumulate în tractul gastro – intestinal.

Iaurtul mai conţine probiotice, care protejează intestinul împotriva bacteriilor patogene, consumându-le hrana de care acestea au nevoie pentru a se dezvolta. Mai mult decât atât, flora conţinută în iaurt produce acizi care distrug bacteriile nocive.

Sparanghelul

Potrivit specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este leguma numărul 1 în procesele de detoxifiere. Miraculoasa legumă conţine glutation, un aminoacid cu proprietăți antioxidante ce protejează celulele de efectul nociv al radicalilor liberi şi toxine.

Printre substanţele nutritive ale sparanghelului se numără potasiul şi asparigina, cunoscute pentru capacitatea de a induce diureza pentru îndepărtarea excesului de apă din organism, creşterea rezistenţei organismului la oboseală, asigurând funcţionarea normală a ficatului.

Inulina, o altă substanţă benefică din compoziţia sparanghelului, contibuie la dezvoltarea bacteriilor prietenoase pentru organism, făcând digestia un process mult mai uşor.

Fasolea roşie

În spatele bobițelor gustoase de fasole roşie se ascund cantităţi importante de vitamina C, K, B1, B2, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, seleniu, acizi graşi Omega 3 şi 6, fibre şi proteine.

Conform unui studiu al cercetătorilor de la United States Department of Agriculture pe 100 de fructe, legume şi nuci, fasolea roşie este unul dintre cele mai bogate alimente  în antioxidanţi, chiar mai bogată decât cireşele sau afinele.

Consumată regulat, fasolea roşie ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi, scade riscurile de boli grave, printre care şi cancerul, menţinând tinereţea mai mult timp.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *