Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ALGELE MARINE, alimente – minune (proprietăţi, beneficii, mod de consum)

Fresh made Kelp Salad

Algele marine sunt alimente-medicament,  având o paletă largă de proprietăţi profilactice şi curative.

Considerate adevărate delicatese şi totodată, surse bogate  de nutrienţi, algele conţin numeroase minerale şi oligoelemente care sunt cu uşurinţă asimilate de organism.

Din păcate, se vorbeşte puţin sau chiar deloc despre importanța şi rolul benefic pe care algele marine le deţin, atât în plan nutrițional, cât şi în plan medical.

Alimente extrem de nutritive

Algele marine conţin din abundenţă minerale şi oligoelemente (iod, magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, rubidiu, siliciu), diastaze (enzime) şi vitamine (A, B, C, D1, D2, E, F, K, PP).

Conţin, de asemenea, aminoacizi (acid glutamic, cistină, metionină, valină, tirozină, lizină, acid aspartic), glucide, materii grase, clorofilă (structura sa chimică seamănă cu cea a hemoglobinei umane), mucilagii şi principii antibiotice.

Unde se găsesc

Găsim alge marine uscate/deshidratate în magazinele tip plafar sau în magazinele cu produse bio. Fiecare pachet cu alge are prezentate indicaţii de preparare.

Avem la dispoziţie şi amestecuri de alge pentru salate, pentru o mai mare varietate. De asemenea, putem cumpăra din magazinele naturiste amestecuri de alge cu orez, alge cu ciuperci, alge cu paste.

Cum se consumă

Când le cumpărăm, algele sunt uscate. Pot fi consumate crude (recomandat), după ce le lăsăm la hidratat cel puţin 20 de minute. Apoi le putem adăuga în salate.

Se pot fierbe timp 15 minute, împreună cu tot felul de legume, cu orez sau paste. Le putem pune în  cuptor, în lasagna sau budinci de legume.

Algele pot fi şi prăjite. Scoase direct din pungă, se prăjesc timp de 2 minute şi se presară peste salate, supe, orez, cuşcuş sau legume.

Algele marine, surse bogate de nutrienti

Beneficiile consumului de alge marine

  • favorizează schimburile metabolice, ajutând în restabilirea greutăţii
  • tonifică glandele endocrine
  • întăresc mijloacele de apărare naturală (imunitate)
  • sunt înzestrate cu puteri antireumatismale, antigutoase, remineralizante, stimulante ale circulaţiei sanguine
  • funcţionează ca protectori ai funcţiilor hepatice, reducând toxicitatea hepatică şi ajutând în regenerarea celulelor ficatului
  • facilitează eliminarea toxinelor din organism
  • scad riscul apariţiei infecţiilor
  • scad stresul oxidativ şi protejează vasele şi inima
  • reduc riscul de infarct, ateroscleroză şi accident vascular cerebral
  • scad colesterolul ‘’rău’’
  • reduc oboseala şi refac depozitele energetice ale organismului.

Indicate în tratamentul a numeroase patologii

Prin paleta largă de proprietăţi profilactice şi curative, algele marine sunt indicate în tratamentul a numeroase patologii:

  • predispoziţie generală la maladii;
  • astenii fizice şi intelectuale;
  • adenite;
  • tulburări endocrine;
  • anemii;
  • dureri de diferite etiologii (cauze);
  • reumatisme cronice;
  • tulburări circulatorii;
  • obezitate, celulită;
  • arterioscleroză, hipertensiune arterială;
  • afecţiuni cutanate;
  • rinofaringite;
  • afecţiuni pulmonare;
  • sechele de fracturi;
  • îmbătrânire celulară;
  • alergii;
  • prevenţia şi tratamentul afecţiunilor cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *