Pulberea din rădăcină de PĂPĂDIE face minuni în bolile de ficat şi cardiovasculare (cure cu efect rapid)

Rădăcina de păpădie (Taraxaci radix) este considerată o plantă cu proprietăţi unice, utilă pentru detoxifierea ficatui şi de un real ajutor pentru digestie.

Din ea se pot obţine medicamente naturale de cea mai bună calitate, accesibile, cu efecte rapide şi dovedite.

Studiile medicale atestă efectul detoxifiant al păpădiei, catalizând toate procesele de eliminare  a toxinelor şi a reziduurilor de metabolism din organism.

Mai puţin cunoscut este faptul că rădăcina de păpădie este considerată una din cele mai bune plante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Purifică sângele şi protejează ficatul

Despre rădăcina de păpădie se spune că este similară cu un bitter digestiv, datorită proprietăţilor ei de a stimula producţia de sucuri digestive şi bila. Totodată, planta poate fi utilă pentru inflamația şi congestia ficatului şi vezicii biliare.

Este un excelent diuretic natural, eliminând toxinele şi purificând sângele. Prin purificarea sângelui eliberăm ficatul de stres, fapt care îl ajută să funcţioneze în parametri optimi – ficatul descompune majoritatea medicamentelor pe care le luăm şi elimină metaboliți din alcool şi alimente grase.

Rădăcina de păpădie, administrată sub formă de pulbere, este de un real ajutor în tratamentul bolilor de ficat şi cardiovasculare.

Rădăcina de păpădie şi bolile de ficat

Rădăcina de păpădie tratează cu succes afecţiunile hepatice. Studiile au arătat că o cură cu această plantă are efecte extrem de benefice împotriva hepatitei virale şi alcoolice, unde face cu adevărat minuni.

Administrată în doze corecte, pulberea din rădăcină de păpădie participă la restabilirea funcţiilor ficatului, prevenind procesul de fibrozare – evoluţia spre ciroză – provocat de viruşi sau substanţe toxice.

În acest caz, planta combate senzaţia de oboseală şi colorarea în galben a tegumentelor (icter), specifică pacienţilor cu hepatită.

radacina-papadie
Radacina de papadie protejeaza ficatul si stabilizeaza tensiunea arteriala

♣ În afecţiuni hepatice, hepatită virală şi alcoolică, se administrează o jumătate de linguriţă rasă (2 gr.) de pulbere din rădăcină de păpădie, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Planta se ţine sub limbă vreme de câteva secunde, apoi se înghite cu apă. Cura durează 90 de zile.

♣ În cazul steatozei hepatice, cunoscută ca ‘’ficat gras’’, se administrează o jumătate de linguriţă rasă de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol (se ţine sub limbă vreme de câteva secunde, apoi se înghite cu apă) timp de 30-60 de zile.

Rădăcina de păpădie şi bolile cardiovasculare

Cura cu pulbere de păpădie are un efect foarte rapid asupra asupra tensiunii arteriale, pe care o va scădea treptat şi o va stabiliza după doar 1-2 săptămâni de administrare.

După 30-40 de zile de administrare apar  fectele asupra nivelului colesterolului din sânge – după această perioadă de timp, colesterolul ‘’rău’’ (LDL) începând să scadă, în timp ce colesterolul ‘’bun’’ (HDL) creşte.

După 60 de zile de administrare, analizele vor indica şi scăderea nivelului grăsimilor din sânge (trigliceridele), ceea ce va avea ca efect oprirea depunerii plăcilor de aterom pe artere, ca de altfel, prevenirea accidentului vascular şi a infarctului miocardic.

♣ Se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere din rădăcină de păpădie, de 3-4 ori pe zi, în cură de 90 de zile.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Ceai de LEVĂNŢICĂ – reţeta simplă care îl transformă în panaceu

Articol următor

LEGUMELE CRUDE: cât şi cum le consumăm corect