Măştile simple şi ieftine care fac minuni cu TENUL – ‘’extrag’’ acumulările de TOXINE şi întârzie îmbătrânirea

Zilnic, pielea este atacată de duşmani invizibili, cei mai mulţi ‘’recrutaţi’’ din poluarea atmosferică.

Perdelele de noxe eliminate de zonele industriale şi de eşapamentele maşinilor afectează pielea obrazului.

De aceea, în mod obligatoriu, sănătatea şi frumuseţea trebuie să înceapă cu un program de înlăturare a toxinelor, de preferinţă, natural.

Argila

Are puternice proprietăţi detoxifiante şi ‘’trage’’ acumulările de toxine din ţesuturi.

Amestecaţi 3 linguri de pulbere de argilă cu:

  • ceai concentrat de coada-şoricelului sau salvie – pentru ten gras sau mixt
  • suc de mere – pentru ten normal
  • ulei de măsline sau de migdale – pentru ten uscat.

Pasta obţinută se întinde uniform pe faţă, iar peste ea se pune un tifon umed. Se lasă să acţioneze timp de 25 de minute, apoi se spală cu multă apă.

Cafeaua

Curăță în profunzime porii şi activează circulaţia sângelui.

Se iau 3 linguri de zaț proaspăt de cafea şi se amestecă cu 2 linguri de iaurt. Aplicaţi pe faţă crema obţinută, lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă.

Zeolitul

Acest mineral vulcanic este un “magnet” pentru toxine. Odată cu detoxifierea pielii îi restabileşte şi elasticitatea şi îi întârzie îmbătrânirea.

Amestecaţi 2 linguri de pulbere de zeolit (specială, pentru uz cosmetic, sau pe care o puteţi scoate din capsule; se găsesc la farmacie) cu puţină apă, până se transformă într-o cremă groasă, pe care o aplicaţi pe faţă. După 15-20 minute, clătiţi bine cu apă.

masti
Frumusetea si sanatatea se obtine prin detoxifirea tenului

Mierea

Curăță porii, este antiseptică şi antiinflamatoare.

Se ia 1 lingură de miere, se amestecă cu câteva picături de apă şi se masează pe faţa proaspăt spălată, pentru a pătrunde adânc în piele. Lăsaţi să acţioneze o oră, apoi spălaţi-vă la început cu apă călduţă, apoi rece.

Drojdia de bere

Este bogată în vitamine şi minerale, îmbunătăţeşte activitatea la nivel celular, lăsând tenul fin şi proaspăt.

Se ia o bucăţică de drojdie proaspătă de dimensiunea unei nuci, se diluează cu puţină apă sau ceai concentrat de muşeţel sau mentă, până ajunge ca o cremă groasă. Se întinde pe faţă, se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă din abundenţă.

Sarea

Sarea de mare sau sarea grunjoasă, nerafinată, neprocesata chimic, are proprietăţi puternic detoxifiante, antiinflamatoare şi antibacteriene.

Se amestecă 2 linguri de sare cu 1 lingură de miere şi câteva picături de apă. Scrubul exfoliant se aplică pe faţă prin masaj cu mişcări circulare. Lăsaţi să acţioneze timp de 5 minute, apoi clătiţi cu apă rece şi aplicaţi o cremă hidratantă.

Ceaiul verde

Extrage toxinele, estompează ridurile şi dă luminozitate tenului.

Se iau 2 linguri de ceai verde (plantă uscată) şi se opăresc cu 1 ceaşcă de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat vreme de 15-20 minute, strecuraţi, apoi aplicaţi pe faţă comprese din tifon, pe care le ȋnmuiați în prealabil în ceai. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute.

2 comentarii

  1. Mai sa fie,in imagine arata cicatricele fetei dar si o alunita pe nas in a doua imagine nu mai are nici o urma nimic si nici alunita..
    Vai vai..de aici imi pot da seama cat de mult trebuie sa cred asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Cum să bem APA pentru a preveni şi trata o mulţime de boli

Articol următor

Poţiuni forte cu OŢET de MERE – ard grăsimile şi taie senzaţia de foame