Eliminați Toxinele din Organism cu Ceai de Păpădie – Rețetă ‘’Magică’’ Pentru Ficat și Rinichi

Una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante este păpădia, planta medicinală folosită de secole pentru tonificarea ficatului obosit, stimularea activității rinichilor și intestinelor.

Scăldată în razele calde ale soarelui, păpădia se prezintă cu un rol esențial în eliminarea toxinelor, fiind indicată în toate afecțiunile în care există dereglări glandulare. Principiile amare ale plantei cresc diureza, măresc secreția glandulară și normalizează circulația sângelui.

Infuzie de păpădie – Elixir pentru ficat și rinichi

Următoarea rețetă reprezintă o poțiune tonifiantă pentru ficat și rinichi, fiind indicată mai ales în cazurile în care toxinele din organism s-au concentrat și s-au cristalizat sub formă de piatră la nivelul rinichilor sau ficatului.

  • Ingrediente

15 gr. rădăcină uscată de păpădie (circa 1 lingură, plantă se găsește în magazinele naturiste), 30 gr. rădăcină uscată de cicoare (2 linguri), 15 gr. boabe de ienupăr, 1 litru de apă

  • Mod de preparare 

Într-un vas emailat, se adaugă păpădia, cicoarea și ienupărul, se amestecă bine, se adaugă apa și se pune pe foc.  Se lasă la fiert timp de 15 minute, după care lichidul se strecoară și se servesc câte 30 ml., de 3 ori pe zi. Poțiunea se păstrează în frigider.

♣ Licoarea este recomandată și celor care suferă de diabet, datorită principiilor active din ienupăr, care au rolul de a reduce nivelul zahărului din sânge și de a stimula diureza.

♣ Întrucât ienupărul deține capacitatea de a irita rinichii, o astfel de infuzie este contraindicată persoanelor care suferă de afecțiuni renale grave.

papadie
Ceai de Papadie – Elixir Pentru Ficat si Rinichi

Infuzie de păpădie – Rețetă corectă pentru eliminarea toxinelor din organism

Infuzia de păpădie reprezintă un adevărat elixir pentru ficat și rinichi, ca de altfel, un depurativ natural pentru întregul organism, prin eliminarea toxinelor. Pentru a beneficia de calitățile curative impresionante ale plantei, este necesar ca infuzia de păpădie de fie preparată corect, după următoarea metodă:

  • Ingrediente și Mod de preparare

2 lingurițe (10 gr.) de plantă uscată (partea aeriană alcătuită din frunze) se adaugă la o cană de apă (250 ml.); se lasă să dea în clocot, se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute.

La final se strecoară și se bea neinducit cu zahăr. Pentru persoanele care, însă, nu suportă foarte bine acest gust, pot îndulci ceaiul de păpădie cu miere de albine sau zahăr brun.

  • Mod de administrare

Specialiștii recomandă o doză de 2 căni pe zi, una dimineața, pe stomacul gol, și una seara, înainte de culcare. Cura se va urma pe o perioadă de 3 săptămâni, eliminând toxinele și prezentând, în același timp, efecte vizibile asupra sănătății pielii, care va beneficia de un aspect mai fin și ferm.

În cazul persoanelor care suferă de boli renale de natură infecțioasă, este recomandată cura cu infuzie de păpădie și administrarea pilulelor cu albastru de metilen (se găsesc la farmacie), care în trecut, reprezentau una dintre cele mai de succes terapii în bolile renale infecțioase.

Cum se detoxifică organismul?

Prin piele (transpirație), plămâni (respirație), aparatul renal (urinare) și tubul digestiv (defecație).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *