DETOXIFIEREA de primăvară a organismului cu PĂPĂDIE: purifică sângele şi ficatul

În medicina populară, păpădia (Taraxacum officinale) este folosită mai ales la început de primăvară, ca detoxifiant.

Păpădia este cunoscută de aproximativ un mileniu. Modesta plantă a fost menţionată de celebrul medic arab Avicenna, care, în „Cartea tămăduirii“, o recomandă pentru tratarea bolilor de ficat şi stomac, pentru purificarea sângelui şi înlăturarea grăsimilor de prisos.

Studiile medicale din prezent atestă efectul detoxifiant al păpădiei, catalizând, practic, toate procesele de eliminare a toxinelor şi a reziduurilor de metabolism din organism.

Păpădia purifică sângele şi detoxifică ficatul

Păpădia este un preţios detoxifiant natural.  Curele cu păpădie restabilesc funcţiile ficatului, detoxifică şi tonifiază ficatul, tratează afecţiunile hepatice şi purifică sângele.

Iată două modalităţi foarte eficiente de detoxifiere cu păpădie, care nu ar trebui să lipsească din terapia de primăvară a fiecărei persoane:

Infuzie de păpădie

În 250 ml. apă clocotită se adaugă 2 linguriţe (10 g) de plantă uscată (partea aeriană alcătuită din frunze). Se lasă să dea în clocot, se îndepărtează de pe foc, se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.

Papadia elimina toxinele din organism

Se consumă 2 căni pe zi, una dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara înainte de culcare, în cură de 3-4 săptămâni, având efecte în:

  • eliminarea toxinelor din organism;
  • purificarea sângelui;
  • icter;
  • colecistite;
  • dischinezie biliară;
  • normalizarea circulaţiei sângelui;
  • ateroscleroză;
  • reumatism;
  • gută;
  • afecţiuni cronice ale aparatului urinar;
  • vindecarea varicelor şi ulcerelor varicoase.

Pulbere de păpădie

Rădăcina de păpădie, uscată, se macină cu ajutorul râşniței electrice, până când se transformă într-o pulbere fină, care se cerne, apoi, prin sită.

Se administrează o jumătate de linguriţă rasă (2 g) de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea  se ţine sub limbă timp de câteva secunde, după care se înghite cu apă. Cura durează 90 de zile, având efecte deosebite în:

  • afecţiunile hepatice;
  • hepatită virală şi alcoolică;
  • restabilirea funcţiilor ficatului;
  • prevenirea procesului de fibrozare (evoluţia spre ciroză) provocat de atacul viruşilor sau al substanţelor toxice;
  • combaterea senzaţiei de oboseală;
  • combaterea procesului de colorare în galben a tegumentelor (icter), specifică suferinzilor de hepatită;
  • detoxifierea şi tonifierea ficatului (în steatoza hepatică, cunoscută şi ca ficat gras, cura durează 30-60 de zile).

Precauţii

Persoanele care suferă de afecţiuni renale, vezica urinară sau calculi biliari trebuie să consulte un medic specialist înainte de a consuma preparate pe bază de păpădie. Remediile pe bază de păpădie pot interacţiona cu medicamentele pentru subţierea sângelui, diuretice, antibiotice, litiu, medicamente pentru diabet şi alte medicamente ce sunt metabolizate de ficat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *