Mierea de albine conţine sute de substanţe organice, fiind un prieten de nădejde al sănătăţii.
Datorită compoziţiei chimice extrem de complexe, mierea de albine are o valoare terapeutică uriaşă.
Este uşor de procurat şi o putem avea întotdeauna la îndemână. Cu ea putem combate printre cele mai grave afecţiuni. Constipaţia face şi ea parte din bolile frecvente ale stilului de viaţă modern, stând la baza unor afecţiuni foarte grave, printre care şi cancerul colorectal.
Constipaţia poate avea un impact negativ asupra stării generale de sănătate şi trebuie tratată cu seriozitate atunci când apare.
Miere cu apă minerală
În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, luaţi o linguriţă de miere cu un pahar de apă minerală (nu ceai), timp de o săptămână, până se formează obişnuinţă.
Măr cu miere şi tărâţe
În fiecare dimineaţă, beţi – pe stomacul gol – un pahar de apă călduţă stătută (cel puţin 24 de ore). După aceea, mâncaţi un măr ras amestecat cu două linguriţe de miere şi tărâţe cât cuprinde, astfel încât preparatul să rămână moale ca o cremă.
⇒ Excludeţi din alimentaţie mezelurile, prăjelile, conservele, pâinea albă, zahărul, cafeaua, alcoolul, tutunul, carnea şi brânzeturile fermentate. Alimentaţia se va baza pe fructe şi legume proaspete.

Miere cu prune uscate
Luaţi 1/2 kg. de prune uscate, spălați-le bine şi puneţi-le la fiert (ca pentru compot). După ce au fiert, îndepărtaţi-le sâmburii şi daţi pulpa rezultată prin maşina de tocat.
Măsuraţi cu o lingură pulpa şi câte linguri rezultă atâtea se pun de miere – la 1/2 kg. de prune sunt 8-9 linguri, deci tot atâta miere. Se amestecă totul bine şi se pune într-un borcan de 800 gr, care se ţine la frigider. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă.
Miere cu suc de lămâie şi apă caldă
Într-o cană de apă caldă diluaţi o linguriţă de miere şi sucul de la jumătate de lămâie. Beţi acest amestec imediat după trezire, pe stomacul gol.
Miere cu apă caldă
Peste o lingură de miere lichidă puneţi o lingură de apă caldă, pentru a se dizolva mai uşor. Apoi turnaţi deasupra un pahar de apă caldă. Beţi-l dimineaţa, pe stomacul gol.
Castraveţi cu miere
Se taie subţire castraveţii cruzi, decojiți, apoi se pun într-o farfurie adâncă. Se diluează puţină miere cu suc de hrean sau de lămâie, se toarnă deasupra şi se mănâncă de trei ori pe zi, la toate mesele.
Interesant
Mare adevar si luat pe stomacul gol !