‘’ZAHĂRUL VERDE’’: dulcele natural cu zero calorii, care nu modifică gustul alimentelor și aduce beneficii însemnate

‘’Zahărul verde’’ este un aliment sănătos, natural, cu mari capacități antioxidante și antiinflamatorii.

Se găsește în magazinele și farmaciile naturiste.

Zahărul verde este un îndulcitor 100% natural, care se extrage din Stevia Rebaudiana, o plantă originară din Paraguay, numită de localnici ‘’caai-ehe’’ (iarbă dulce).

Nu schimbă gustul alimentelor

Spre deosebire de alți îndulcitori de pe piață, zahărul verde, sau ‘’Green Sugar’’, așa cum mai este cunoscut, este singurul dulce natural cu gust stabilizat.

Acesta nu schimbă gustul alimentelor sau al băuturilor pe care le îndulcește și poate fi folosit inclusiv la prăjituri ce necesită preparare termică.

Potrivit pentru întreaga familie

‘’Zahărul verde’’ este foarte bun pentru întreaga familie: copii, adulți, femei însărcinate sau care alăptează, persoane în vârstă.

Zahărul verde este recomandat inclusiv pentru persoanele care au diabet, care sunt interesate de controlul greutății, care suferă de cancer, persoane cu alergii alimentare.

Nu conține calorii și carbohidrați!

Zahărul verde provenit din planta de stevia arată exact ca zahărul normal. Este de 200 de ori mai dulce decât zahărul normal, deci trebuie folosit în cantități mult mai mici.

Nu conține deloc calorii, nu conține carbohidrați și are un indice glicemic zero, ceea ce înseamnă că nu ridică nivelul zahărului din sânge, fiind o alegere bună și pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip II.

La ce poate fi folosit zahărul verde

Zahărul verde se poate adăuga la cafea și ceai – se dizolvă repede și îndulcește la fel de bine ca și zahărul. Poate fi folosit și la deserturi, chiar și la cele coapte în cuptor.

Poate fi folosit la îndulcirea smoothie-urilor, sosurilor de fructe, înghețatei, deserturilor cu fructe, budincilor, etc.

Nu modifică gustul alimentelor în care este adăugat, indiferent că este folosit la băuturi reci sau calde sau chiar și la preparate care se gătesc la temperaturi mari.

Beneficii

• menține un echilibru al glucozei în sânge, prin optimizarea respirației celulare la nivel mitocondrial, stimulează secreția de insulină;

• stimuleză activitatea cerebrală și reglează tensiunea arterială;

• reglează mecanismul gastro-intestinal, fiind recomandat persoanelor care suferă de sindrom de colon iritabil și colită de fermentație;

• creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă: asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac (lucru benefic pentru persoanele supraponderale);

• nu produce carii;

• nu prezintă riscul cancerigen al ȋndulcitorilor sintetici;

• are acțiune anitibacteriană și antifungică;

• are zero calorii.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *