Alimentație

VIȘINELE USCATE sunt bogate în substanțe nutritive necesare sănătății organismului

Vișinele deshidratate sunt o delicatesă printre fructele uscate, prin aroma lor proaspătă, ușor acrișoară.

Vișinele deshidratate păstrează foarte multe din calitățile fructelor proaspete: relaxează organismul, oferă protecție antioxidantă și sunt foarte bogate în substanțe nutritive necesare sănătății organismului.

Sunt energizante fizic și psihic, tonice, răcoritoare, reconfortante, ușor laxative, detoxifiante, antiinflamatoare și depurative.

Vișinele deshidratate, fără sâmburi, se comercializează în hipermarketuri și magazinele naturiste sau online.

Principii active

Vișinele uscate conțin nutrienți necesari organismului mai ales în perioada rece de iarnă, fiind considerate adevărate medicamente naturale.

Vișinele uscate conțin foarte multe vitamine – C, E, PP, provitamina A, vitamine din grupul B – B1, B2, B3, B6, B9 – zaharuri, caroten, acizi, pectine, proteine, celuloză, tanini, săruri minerale – potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu, zinc, cupru.

Conțin, de asemenea, resveratrol – cel mai puternic antioxidant cunoscut până în prezent.

Vișinele uscate sunt ușor laxative, detoxifiante, vitaminizante, antiinflamatoare, depurative, antianemice, sedative, antigripale, antireumatismale, remineralizante, astringente.

Mod de utilizare

Vișinele uscate se pot consuma ca atare, în tarte, checuri, prăjituri, budinci, folosite în diferite creme, adăugate în iaurt.

Pot fi consumate și sub formă de infuzie – 1 lingură de fructe uscate și mărunțite la 250 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, se filtrează și se beau 3 căni pe zi – benefică în litiază biliară, colite de fermentație, ateroscleroză, obezitate, prevenirea îmbătrînirii premature.

Beneficiile vișinelor uscate pentru sănătate

ajută la detoxifierea organismului

susțin sistemul imunitar

benefice în afecțiuni ale căilor respiratorii (tuse, gripă, bronșită, febră, laringită, faringită, pleurezie)

eficiente în afecțiuni ale aparatului digestiv – normalizează trazitul intestinal, gastrită, colită de fermentație, greață, vomă, în colite de fermentație și de putrefacție, dureri de stomac

combat constipația

au acțiune tonifiantă asupra sistemul nervos

stabilizează ritmul cardiac și ȋntrețin sănătatea pielii, prin conținutul ridicat de potasiu

combat creșterea tensiunii arteriale

benefice în hepatită cronică, litiază biliară

reduc riscul de diabet

scad colesterolul

scad nivelul acidului uric din sânge

eficiente în artrită și gută

combat anemia (vitaminizează și mineralizează organismul)

eficiente în afecțiuni renale (curăță rinichii), în nefrite, uretrită, litiază

sunt recomandate în dietele persoanelor obeze

combat celulita, împiedică depunerea grăsimilor în jurul taliei

întârzie procesul de îmbătrânire.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>