Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Virtuțile Tămăduitoare ale Terapiei cu Zer

Terapia cu zer de lapte este folosită de milenii în medicina naturistă, curățarea vaselor de sânge, scăderea nivelului de colesterol, protecția florei intestinale, îmbunătățirea digestiei și detoxifierea organismului fiind principalele virtuți tămăduitoare.

Cercetătorul Canadian, dr. T.J. Ellison a reușit să readucă în atenția lumei medicale importanța proteinelor din zer, stârnind o adevărată revoluție  în lumea producătorilor de suplimente nutriționale.

Remediu cunoscut de medicina populară românească din cele mai vechi timpuri și reconfirmat de știință, extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producția de celule imunitare de tip T, oprește sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizând creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos și reglând greutatea.

Ce este zerul?

Zerul este lichidul acru, gălbui și ușor tulbure, rezultat după ce cașul proaspăt este pus la scurs. Asemenea laptelui, zerul este un nutrient valoros, însă mai ușor digerabil, datorită lipsei cazeinei și conținutului mai scăzut de grăsimi.

Terapia cu zer

În această cură, zerul terapeutic va fi obligatoriu proaspăt. Poate proveni din lapte de vacă, oaie, capră sau bivoliță, ținând, totodată, cont că, în funcție de tipul de brânză, el poate fi acru sau dulce.

Cum se obține zerul din lapte

Laptele acru se pune pe foc până la închegare, urmând ca masa obținută să se strecoare printr-o bucată de tifon împăturită în multiple straturi. Astfel, se va obține o brânză proaspătă și un lichid tulbure, cu o culoare galbenă – verzui: zerul din lapte.

zer
Terapia cu Zer Detoxifica Organismul

Mod de administrare

Se consumă 1 – 2 căni de zer proaspăt, dimineața, pe stomacul gol, cu minimum jumătate de oră înainte de masă, timp de 3 – 4 săptămâni.

Administrat pe stomacul gol, zerul terapeutic provoacă o secreție biliară abundentă și este diuretic.

Altă modalitate pentru a beneficia de virtuțile terapeutice ale zerului constă în consumul a câte 1 litru de lichid, zilnic, pe o perioadă de o lună.

Beneficiile zerului sunt multiple

Sursă bogată de probiotice, minerale (calciu, magneziu, iod, potasiu) și vitamine din complexul B, zerul contribuie la sintetizarea acizilor biliari, stimulând ficatul să consume rezervele de colesterol hepatic.

Beta – lactoglobulina, albumina și lactoferina, cunoscute ca proteine din zer, sunt bogate în glutamil -cisteină, un puternic antioxidant celular care stimulează imunitatea.

Cine ar trebui să urmeze terapia cu zer?

Pentru că este tolerat de majoritatea persoanelor care prezintă alergie la lactate, terapia cu zer poate fi urmată de oricine, inclusiv de oamenii sănătoși.

Atleții, spre exemplu, implicați în exerciții fizice prelungite și solicitante, pot benefica de proprietățile curative ale curei cu zer. Adevărată sursă de energie, antioxidanții din zer favorizează creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos, contribuind, de asemenea, la reglarea greutății.

Bun adjuvant în tratamentul cancerului, virusului HIV, zerul este recomandat și în tratamentul hepatitei B, osteoporozei, bolilor cardiovasculare, tuberculozei pulmonare, bolilor de stomac și intestine.

Terapia cu zer este recomandată în cazuri de obezitate sau constipație, prevenind, totodată, demineralizarea țesuturilor dentare. Mai mult decât atât, la mamele cu sugari, zerul stimulează lactația.

Persoanele cărora le este recomandată terapia cu zer sunt și cele care suferă de hipertensiune arterială, artroză, cistită, colită, spasmofilie, gută, anemie, eczeme, degerături. Cura cu zer ajută în cazul intoxicațiilor cu tutun sau cu plumb, detoxifiind organismul. Ȋntărește unghiile și părul, lăsând o piele netedă, catifelată.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *