Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Virtuțile Curative ale Sucului de Spanac

Originar din Asia Mică, spanacul este o plantă legumicolă, medicinală, fiind recunoscut ca un întăritor al sistemului imunitar, cu numeroase proprietăți tonifiante și nutritive.

Compoziția spanacului

În ceea ce privește principali constituenți ai spanacului, aceștia sunt sărurile minerale (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, fier, iod), vitaminele (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofilă, aminoacizi (lizină, arginină), protide, lipide, glucide și mucilagii.

Asociat cu vitamina B12 în cantitate mare, acidul folic crește numărul globulelor roșii în sânge, iar clorofila din spanac, în combinație cu fierul, regenerează sângele și încurajează creșterea conținutului de hemoglobină.

Se spune că cea mai plăcută modalitate de a savura spanacul este de a-l transforma în suc proaspăt și de a-l combina cu alte legume la fel de sănătoase.

Beneficiile sucului de spanac pentru organism

Previne cancerul

Sucul de spanac ajută la prevenirea numeroaselor tipuri de cancer (de piele, stomac, ovarian, de prostată) datorită antioxidanților puternici din compoziție.

Întărește sistemul imunitar

Complexul de vitamine și minerale prezent în sucul de spanac întărește sistemul imunitar, prin menținerea sănătății pielii și grăbirea vindecării leziunilor. Mai mult decât atât, consumul regulat al sucului de spanac ajută considerabil la reducerea riscului de apariție a aterosclerozei, pe parcursul vieții.

Protejează inima și creierul

Acidul folic din compoziția spanacului și, implicit, a sucului de spanac, întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului. Substanța reduce nivelul homocisteinei (un aminoacid), împiedicând totodată îmbolnăvirea de Alzheimer și apariția bolilor grave de inimă.

Tratează problemele digestive

Dacă suferiți de probleme digestive precum constipație, balonare sau ulcer, consumați ½ litri zilnic de suc de spanac, întrucât conținutul de fibre din acesta vă menține tractul digestiv într-o formă optimă, curățând, în același timp, colonul și prevenind, pe viitor, instalarea altor disfuncții.

Spinach-and-apple-smoothie
Suc de Spanac

Protejează privirea

Furnizor al vitaminei A, luteină, xantină și betacaroten, sucul de spanac este indicat în cazul mâncărimilor și uscăciunii ochilor, degenerării maculare sau ulcerului ocular, prevenind deteriorarea văzului.

Protejează dantura

Sucul de spanac previne apariția pioreii (infecția gingiilor), prezentând un efect benefic și valoros asupra dinților și gingiilor. Pentru a evita afecțiunile orale, precum căderea dinților și sângerarea gingiilor, alegeți să amestecați sucul de spanac cu suc de morcovi.

Cura cu suc de spanac

Cura cu suc de spanac întărește organismul, reechilibrându-l, previne depresia nervoasă, anemia și oboseala.

Sucul de spanac se obține prin mărunțirea spanacului (spălat foarte bine) prin blender sau mașina de tocat, alegând zeama. La o legătură medie de spanac puteți adăuga șapte morcovi și două mere mici, transformate, bineînțeles, în suc.

Se bea câte un pahar în fiecare dimineață. La alegere, îl puteți combina în părți egale cu suc de morcovi sau de țelină.

Alte variante care va pot inspira sunt cele ale mixării spanacului cu mango și ananas, castraveți și mere, țelină și mere, ghimbir și mere, fructe de pădure sau mentă și mere. Acestea sunt doar câteva sugestii prin care puteți servi cu plăcere sucul de spanac, opțiunile fiind prezente într-o gamă generoasă.

Important de reținut, atunci când urmați o cură cu suc proaspăt de spanac, este ca acesta să fie consumat în maximum o oră de la preparare, indiferent de combinația aleasă!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *