Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Vinul Roșu Scade Colesterolul ”Rău” și Previne Cancerul

Datorită antioxidanților prezenți în componența sa, vinul roșu se află printre cei mai important agenți de diminuare a nivelului colesterolului, păstrând vasele de sânge flexibile și reducând riscul afecțiunilor coronariene.

Cercetările recente au scos la iveală faptul că un pahar de vin roșu consumat zilnic poate furniza mai mult decât o relaxare. Spre deosebire de oricare alt tip de băutură alcoolică, care atrage după sine mai multe probleme de sănătate decât beneficii, 1-2 pahare de vin roșu pe zi ajută sănătatea corporală.

Vinul roșu și colesterolul

Conform cercetătorilor, vinul roșu scade colesterolul”rău”. Responsabil este resveratrolul, un polifenol al claselor stilbene. Antioxidanții din vinul roșu (polifenoli), în acest caz, resveratrolul, împiedică deteriorarea vaselor de sânge, reducând, astfel, nivelul de lipoproteină cu densitate mică (colesterolul ”rău”), împiedicând formarea cheagurilor de sânge.

Controlează nivelul de zahăr din sânge

Datorită resveratrolului, un compus provenit din coaja strugurilor roșii și de culoare închisă, nivelul zahărului din sânge este ținut sub control. Conform studiilor, 250 mg resveratrol pe zi, timp de trei luni, scad zahărul din sânge într-un mod mai eficient decât pastilele.

Vinul roșu și cancerul

Un pahar de vin roșu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. Pe de altă parte, 4 sau mai multe pahare cu vin roșu consumate într-o săptămână diminuează riscul cancerului de prostată cu 50% și riscul manifestării unei forme agresive de cancer de prostată cu 60%.

vin rosu
Vin Rosu

Un consum moderat de vin roșu reduce riscul apariției cancerului mamar, spun experții. Cu toate acestea, 1-2 pahare de alcool pe zi, mărește riscul apariției cancerului de sân.

Vinul roșu previne ateroscleroza

Despre declanșarea aterosclerozei se cunoaște faptul că are loc în momentul în care vasele de sânge încep să își piardă abilitatea de relaxare.

Vinul roșu poate preveni apariția și progresia aterosclerozei, datorită alcoolului și polifenolilor, ce favorizează menținerea sănătății vaselor de sânge, prin formarea oxidului nitric, o substanță chimică vitală pentru relaxare și reglarea tonusului vascular.

Vinul roșu scade presiunea arterială

Nu mai este o noutate că un consum excesiv de alcool conduce la hipertensiune. Cu toate acestea, două pahare de vin roșu (250 ml) servite cu înghițituri mici în timpul mesei, pot oferi beneficii persoanelor afectate de hipertensiune, prin scăderea presiunii arteriale.

Protejează creierul

Resveratrolul reprezintă, totodată, un protector eficient împotriva bolii Alzheimer și demenței. Se pare că polifenolul ajută la menținerea unei memorii ascuțite și previne formarea beta-amiloidei, aflată în strânsă legătură cu apariția plăcii asociate cu boala Alzheimer.

Vinul roșu previne răcelile

Spre deosebire de cei care nu servesc vin roșu, persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin roșu pe zi prezintă cu 44% mai puține răceli. Totul se datorează antioxidanților, spun cercetătorii europeni, întrucât aceste substanțe luptă eficient cu infecțiile și radicalii liberi.

Vinul roșu, benefic pentru siluetă

Conform unui studiu publicat în ”Journal of Biological Chemistry”, resveratrolul din vinul roșu este benefic pentru siluetă.

Piceatanolul, un alt compus al vinului roșu, derivat din resveratrol, are rolul de a bloca dezvoltarea celulelor grase imature, împiedicând îngrășarea.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *