Vinul Medicinal Care Normalizează Tensiunea Arterială și Previne Cancerul

Chiar dacă fructele de pădure sunt consumate, în mod obișnuit, în cadrul prăjiturilor, a sucurilor sau a gemurilor, există o altă variantă prin care putem beneficia de proprietățile uimitoare ale acestora: vinul medicinal.

Fitochimicalele care oferă o culoare intensă fructelor ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.

Pe lângă aceste uimitoare beneficii, fructele de pădure contribuie la o mai bună detoxifiere a organismului, ajutând într-o mare măsură sistemul limfatic, rinichii și intestinele să elimine majoritatea toxinelor din organism.

Beneficiile vinului din fructe de pădure

♣ Vinul din fructe de pădure se prezintă cu numeroase beneficii asupra sănătății, cele care se remarcă în mod deosebit fiind:

♣ Normalizarea tensiunii arteriale

♣ Creșterea imunității

♣ Prevenirea apariției celulelor canceroase

♣ Combaterea depresiei, insomniei și durerilor de cap

♣ Încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii

La prepararea rețetei se pot folosi orice fructe de pădure, însă cea mai puternică aromă este oferită de zmeură.

Vin din fructe de pădure – Rețetă

Ingrediente 

1 kg. fructe de pădure, o jumătate de kg. de zahăr, 1 litru de apă fiartă și răcită

Mod de preparare

♦ Cu ajutorul unei blender sau al unei furculițe, ze drobesc bine fructele de pădure, după care se toarnă într-un borcan

♦ În continuare, se adaugă 290 gr. zahăr și 600 ml. de apă. Se amestecă foarte bine și se acoperă cu un capac  în care se va introduce un furtun folosit la aliminarea dioxidului de carbon

vin medicinal

Vinul din Fructe de Padure Previne Cancerul

♦ Se lasă la fermentat într-un loc călduros, departe de razele soarelui, nu mai mult de zece zile

♦ După această perioadă, conținutul se strecoară printr-un tifon, având grijă ca toate fructele să fie stoarse complet

♦ Fructele rămase în tifon se aruncă, urmând ca în lichidul obținut să se adauge 60 de grame de zahăr și 300 ml. apă fiartă și răcită

♦ Se amestecă totul bine, se toarnă în borcan și se acoperă din nou cu capacul în care se introduce furtunul

♦ După 4 zile, se adaugă cele 60 de grame de zahăr, lăsând compoziția astfel, pentru încă 4 zile

♦ După această perioadă, cu ajutorul furtunului, se trage vinul din borcan, ȋntr-un recipient curat, după care se mai lasă la fermentat într-un loc întunecos pentru încă 2 săptămâni, când vinul este gata de consum

Mod de administrare

Vinul din fructe de pădure se administrează dimineața și la prânz, pe stomacul gol, câte 50 de mililitri.

Vinul din fructe de pădure, puternic antioxidant

Bogate în antioxidanți, fructele de pădure ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, evitându-se, astfel, atacarea celulelor creierului și modificarea AND-ului.

Fructele de pădure scad colesterolul ‘’rău’’, dar și nivelul glucozei din sânge, acțiune datorată fibrelor din care eliberează substanțe în procesul digestiv (previne bolile cardiovasculare și diabetul). Mai mult decât atât, acestea conferă o senzație de sațietate, contribuind semnificativ la scăderea în greutate.

Vitamina C întărește dinții, menține sănătoase capilarele, oasele, țesuturile, întărind totodată, sistemul imunitar.

Vinul din fructe de pădure are și proprietăți antiinflamatorii, fiind un antioxidant puternic şi descurajând formarea și dezvoltarea celulelor cancerigene.

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *