Rețete naturiste, Tratamente naturiste

VINUL de GINKGO BILOBA crește durata de viață – rețetă, administrare, beneficii

Ginkgo biloba este una dintre cele mai longevive specii de arbori de pe planetă.

Frunzele de Ginkgo biloba sunt un adevărat rezervor de substanțe active, predominant flavonoizi, acizi organici și substanțe fenolice.

Frunzele de Ginkgo biloba au efecte:

 • neurotropice,  antioxidante la nivelul creierului, vasodilatatoare la nivelul arterelor, venelor și capilarelor, antiinflamatoare, antitrombotice, antispastice, activatoare a circulației sanguine, antialergice, antidepresive, antifungice, insecticide.

Vin medicinal de Ginkgo biloba

Mod de preparare

Într-un litru de vin roșu adus până aproape de fierbere se adaugă 4 linguri de frunze uscate de Ginkgo biloba mărunțite groșcior. Se închide cu capac și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi.

După această perioadă, vinul se filtrează, fără stoarcerea reziduului, și apoi se lasă la decantat pentru alte 6 zile, separându-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se completează cu vin roșu, pană la 1 litru.

Păstrarea vinului

Vinul de Ginkgo biloba se pune la păstrat în flacoane de culoare brună.

Termenul de valabilitate este de 1 an de zile:

 • la temperatura camerei, dacă vinul folosit la preparare are concentrația alcoolică de cel puțin 11 grade;
 • în cazul concentrației alcoolice a vinului mai mici de 11 grade, vinul se va păstra la frigider.

Administrare

Câte 50 ml, de 2 ori pe zi, după masă, în mod regulat. Vinul medicinal de Ginkgo biloba se recomanda ca adjuvant în:

Afecțiunile cardio-vasculare și cerebrale

 • scade tendința de coagulare a sângelui, prevenind trombozele
 • crește oxigenarea țesuturilor cerebrale
 • previne atacul cardiac și accidentele vasculare cerebrale
 • ajută la refacere, după congestia cerebrală și infarctul miocardic.

Ginkgo biloba incetineste procesele de imbatranire

Afecțiunile sistemului nervos și ale omului vârstnic

• are efecte neuro și psihotropice

• ȋmbunătățeşte capacitatea de concentrare și memoria, atât la persoanele tinere, cât și la cele vârstnice sau la cele care suferă de Alzheimer sau alte forme de dementă senilă

• ajută în amețeli, vertij, migrene, cefalee, insomnie, anxietate sau depresii psihice, suprasolicitare nervoasă

• crește tonusul general al organismului, încetinește procesele de ȋmbătranire și senilitate, contribuind la creșterea duratei de viață.

Alte afecțiuni

 • astm bronșic și congestie pulmonară
 • creșterea acuității vizuale și scăderea evoluției retinopatiei diabetice
 • important rol regenerator, la cei aflați în convalescență.

Precauții, contraindicații

Pacienții care urmează să suporte intervenții chirurgicale sau stomatologice trebuie să întrerupă administrarea de ginkgo biloba cu 36 de ore în avans.

Planta este contraindicată femeilor gravide și care alăptează, copiilor sub 12 ani, persoanelor care suferă de hemofilie, care au probleme de coagulare sau trombocitare.

Ginkgo biloba nu se administrează împreună cu anticonvulsivante, cu anticoagulante, cu inhibitori MAO, cu ciclosporină, cu papaverină, cu diuretice tiazidice, cu antidepresive.

loading...
Loading...

4 Comments

 1. 1
  • 2

   ESTE GINGKO BILOBA?- CE MULT MI AS DORI SA AM SI EU UNUL!,DAR STAU AN PARTEA DE NORD-VEST AL TARII,SI NU EXISTA NICI O POSIBILITATE DE A MI PROCURA ACEST COPAC MIRACULOS.-PACAT.- SOTIA FOLOSESTE CAPSULE DE GINGKO BILOBA,DEOARECE ARE DISTROFIE MUSCULARA.,DAR LA PENSIA EI DE BOALA,NU ANTOTDEAUNA ASI POATE PERMITE SA SI CUMPERE MEDICAMENTUL/

  • 3

   Ionioan Vida Este GINGKO BILOBA. Eu l-am cumparat de la un magazin mare gen Praktiker ( nu mai retin de la care) la ghiveci ca si copacel. Am dat pe el cam 25-30 lei, avea cam 30 cm. Cred ca gasiti si online. Trebuie protejat peste iarna in primii 5 ani, apoi rezista fara probleme. Nu are boli sau daunatori. Creste cam 30 cm pe an. Nu necesita taieri nici alte ingrijiri. Ii dau doar apa.

 2. 4

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>