Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

VIN pentru INIMĂ – leacul celebrei călugăriţe vindecătoare Hildegard van Bingen, ce poate duce la o vindecare completă

Încă din vechime se ştia că cine cunoştea secretul plantelor, nu se îmbolnăvea de inimă.

În cartea intitulată “Cauzele şi tratarea bolilor”, celebra călugăriţă – vindecătoare Hildegard van Bingen aminteşte de  “cura principală pentru inimă”, pe care o consideră indicată în orice afecţiune cardiacă cu substrat organic, cu precizarea că ea se poate ţine o dată sau de două ori pe an.

Din această cură face parte, printre altele, următoarea reţetă:

Vin de pătrunjel cu miere şi oţet de vin

“Cine are dureri în coaste, inimă sau splină, să fiarbă ceva pătrunjel în vin împreună cu ceva oţet de vin şi miere de albine, să strecoare totul, să bea asta des şi el va fi vindecat” (Hildegard van Bingen).

Ingrediente

  • 10 frunze de pătrunjel
  • 2 linguri de oţet de vin
  • 1 litru de vin roşu, de calitate superioară
  • 150 gr. miere de albine (cea mai bună este mierea de pădure); pentru diabetici se recomandă numai 80 gr. miere

Mod de preparare

Frunzele de pătrunjel şi oţetul se adaugă în vinul roşu şi se aduce totul până la fierbere. Se îndepărtează de pe foc şi se adaugă mierea. Vinul pentru inimă se curăță de spumă, se strecoară şi se toarnă în sticle curate, care au fost sterilizate în prealabil cu alcool. Se păstrează la rece.

Vinul de patrunjel cu miere poate vindeca bolile de inima

Pentru un vin medicinal mai concentrat, la fiert i se poate adăuga şi o rădăcină de pătrunjel. Preparat astfel, el va avea un efect mai puternic de eliminare a apei din ţesuturi.

Suplimentar, vinul de pătrunjel cu miere poate fi îmbogăţit cu 25 – 30 picături de tinctură de păducel – în acest mod se obţine o irigare mai intensă cu sânge a miocardului şi o tonifiere a inimii.

Administrare

Vinul se scoate din timp de la frigider, pentru a nu fi prea rece când se consumă. Se bea câte 1  păhărel (20 ml), după masă.

Administrat din vreme, acest remediu poate preveni apariţia timpurie a bolilor de inimă, iar atunci când ele se află în stadiul incipient, asigură o vindecare completă.

Indicaţii terapeutice:

  • insuficiență cardiacă;
  • stop cardiac;
  • circulaţie deficitară la nivelul inimii;
  • senzaţie de slăbiciune;
  • dureri de inimă provocate de stres;
  • dureri de natură nervoasă;
  • staze venoase cu edeme la picioare şi în plămâni.

5 comentarii

  1. Buna ziua ma scuzati cat timp se poate face tratamentul cu ‘ Vin de patrunjel cu miere si otet de vin ‘ ? Multumesc.

    1. Este un remediu f.eficient. Se pun 10 fire nu frunze. Eficient cu deosebire in tulburarile de ritm. Se administreaza cate 3 linguri pe zi pana la cedarea fenomenelor.

  2. Cred ca este eficace. O prietena de-a mamei mele sufera cu inima si foloseste vinul cu patrunjel de 15 ani. Se simte bine. Dar ea toaca o legatura de patrunjel si lasa la macerat in vin doua saptamani, dupa care ia un paharel dimineata pe stomacul gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *