Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

VIN medicinal din FRUCTE de PĂDURE (pentru îmbunătăţirea stării generale)

Fructele de pădure, bogate în antioxidanţi, stimulează sistemul imunitar şi previn infecţiile.

Preparatele din fructe de pădure normalizează tensiunea arterială, cresc imunitatea, previn apariţia celulelor canceroase, combat depresia, insomnia şi durerile de cap, încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.

Vinul terapeutic din fructe de pădure, administrat cu măsură, este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar şi îmbunătăţirea stării generale.

Vin din fructe de pădure – Reţetă

La prepararea vinului medicinal se pot folosi orice fructe de pădure: zmeură, afine, mure, etc.

Ingrediente

  • 1 kilogram de fructe de pădure
  • jumătate de kilogram de zahăr brut, nerafinat (din trestie)
  • 1 litru de apă fiartă şi răcită

Zahărul brut  nerafinat nu conţine coloranţi sau aditivi alimentari, şi este un produs bogat în vitamine şi minerale (calciu, fier, potasiu şi magneziu).

Mod de preparare

• Se zdrobesc fructele cu o furculiţă sau cu ajutorul unui blender. Se toarnă apoi într-un borcan, iar peste ele se adaugă 290 g zahăr şi 600 ml. de apă. Se amestecă foarte bine şi se acoperă cu un capac în care se introduce un furtun pentru eliminarea dioxidului de carbon.

• Se lasă la fermentat timp de zece zile, într-un loc călduros, ferit de razele soarelui. După această perioadă de timp, se strecoară conţinutul printr-un tifon, storcând fructele complet.

• Resturile de fructe din tifon se pot arunca. În lichidul rămas se adaugă 60 g zahăr şi 300 ml. de apă fiartă şi răcită. Se amestecă totul bine, se toarnă în borcan şi se acoperă cu capacul, în care se introduce din nou furtunul.

• După patru zile, se adaugă alte 60 g de zahăr şi se mai lasă la fermentat încă patru zile. Din nou, se adaugă 60 g de zahăr şi se lasă încă patru zile.

• Se ‘’trage’’ vinul din borcan cu ajutorul unui furtun, într-un recipient curat, se acoperă cu un capac şi se mai lasă la fermentat într-un loc întunecos, timp de alte 2 săptămâni. După acest interval de timp, vinul este gata de consum.

Mod de administrare

Se administrează câte 1 păhărel (50 ml.), dimineaţa şi la prânz, pe stomacul gol, în mod constant (21 de zile ȋn fiecare lună).

Proprietăţi terapeutice

  • normalizează tensiunea arterială;
  • creşte imunitatea;
  • previne apariţia celulelor canceroase;
  • combate depresia;
  • combate insomnia şi durerile de cap;
  • încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *