VIN din FLORI de PĂPĂDIE – un elixir pentru sănătate!

Vinul medicinal de păpădie este o licoare folosită cu succes atât în tratarea, cât și în prevenirea bolilor.

Vinul de păpădie este un tonic excelent, creşte pofta de mâncare, îmbunătăţeşte procesele metabolice și elimină toxinele din organism.

De asemenea, previne ateroscleroza, este benefic în bolile de ficat şi cele ale tractului gastro-intestinal.

Vinul de păpădie este, totodată, un bun diuretic, coleretic şi antipiretic.

Vin de păpădie

Se folosesc numai corolele păpădiei (floarea, fără tulpină).

Pentru a obţine 4 litri de vin, este nevoie de:

  • aproximativ un borcan de 1 litru plin cu flori—  de păpădie
  • 1 kilogram de zahăr natural
  • 1 lămâie
  • 4 litri de apă
  • 1 linguriţă de drojdie

Mod de preparare

— Florile de păpădie se spală sub jet de apă, într-o sită, după care se pun într-un vas înalt, emailat.

— Se curăță lămâia de coajă și apoi se stoarce. Se adaugă sucul de lămâie şi se pune totul peste florile de păpădie. Apoi, se toarnă trei litri şi jumătate de apă.

— Vasul se pune pe foc, se  lasă lichidul să fiarbă câteva minute, după care se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 24 de ore.

— A doua zi, se dizolvă zahărul în jumătate de litru de apă, într-un vas emailat. Se lasă să fiarbă, până ce se transformă într-un sirop, apoi se toarnă peste infuzia din flori de păpădie. La final, se adaugă drojdia, dizolvată în puţină apă caldă.

— Vasul se acoperă cu un tifon şi se lasă la fermentat într-un loc întunecos şi călduros timp de 2 zile, moment în care lichidul se strecoară, se toarnă într-un recipient de sticlă şi se acoperă cu un capac din plastic găurit, în care se introduce un furtun pentru eliminarea dioxidului de carbon.

— Se lasă într-un loc întunecos, pentru continuarea procesului, timp de 1 săptămână, apoi se ‘’trage’’ lichidul din recipientul de sticlă, folosind un furtun, pentru a nu agita depunerea de pe fundul vasului.

— Vinul se toarnă în sticle de culoare închisă. Se închide bine şi se mai lasă timp de 4-6 săptămâni. După această perioadă, vinul este gata de consum. Se pastrează într-un loc răcoros, maximum 1 an.

Administrare

Se administrează câte 80 ml de vin de păpădie, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure de maximum 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *