Rețete naturiste, Tratamente naturiste

VIN de VARZĂ – reţeta care calmează durerile reumatice şi gutoase

În anotimpul rece, durerile de articulaţii se intensifică foarte mult din cauza frigului şi a umezelii, din pricina variaţiilor bruşte de temperatură şi a presiunii atmosferice ridicate.

Printre cei mai expuşi se numără suferinzii de reumatism şi cei cu afecţiuni artrozice.

Leacul cel mai bun ȋn lupta cu durerile reumatice şi gutoase este varza, datorită proprietăţilor acesteia de a reduce inflamațiile şi durerile reumatice.

Vinul de varză este un remediu cunoscut în medicinal populară drept elixir contra durerilor reumatice şi gutoase.

Vin de varză

  • Mod de preparare

10 frunze de varză tocată mărunt, frecată cu mâna pentru a se înmuia, se lasă puţin deoparte. Se stoarce sucul obţinut într-o cană şi se completează cu vin alb, natural.

Varza rămasă se pune la fiert în restul de vin (1 litru), timp de 10 minute. Focul trebuie să fie mic. Se lasă acoperit timp de 15 minute, se strecoară cât încă este călduţ şi se amestecă cu sucul.

  • Mod de administrare

Pentru calmarea durerilor reumatice şi gutoase, se beau 3 păhărele cu vin de varză, zilnic.

Varza are efect antiinflamator articular

Varza are efect antiinflamator articular

Folosită intern sau extern, varza s-a dovedit a fi un adevărat panaceu.

Tratamentele externe şi interne cu varză au efect antiinflamator articular, încetinesc sau chiar stopează procesele degenerative, ajută la recâştigarea mobilităţii articulare.

Tratament extern şi intern cu varză proaspătă

Pentru calmarea durerilor reumatice şi gutoase, se mai poate apela la următoarele remedii cu varză:

Pe zona afectată se pun, dimineaţa şi, eventual, seara, frunze de varză crudă, bine zdrobite-  după ce se trece cu un sucitor peste foile de varză din care s-au scos nervurile proeminente, varza se aplică, în strat de câte 3-4 foi, direct pe locul dureros şi se fixează cu o folie elimentară. Se lasă să acţioneze minimum 2 ore.

Intern, se consumă câte 1-2 pahare de suc proaspăt de varză (are proprietăţi tonice, antiinflamatoare şi detoxifiante) pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauză.

Precauţii

Preparatele pe bază de varză se consumă cu prudență de către persoanele cu un sistem digestiv sensibil, care suferă de colită de fermentaţie, cu hiper şi hipo-tiroidie.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>