Rețete naturiste, Tratamente naturiste

VIN de TEI – rețeta care întărește sănătatea în fața bolilor

Perioadele de agitație, stările de neliniște, schimbările de temeperatură și nu numai slăbesc până la epuizare capacitatea organismului de a face față bolilor.

Vinul de tei, prin calitățile neurosedative și detoxifiante, reprezintă un adevărat un elixir, cu efecte terapeutice puternice.

Substanțele conținute de florile de tei stimulează refacerea țesuturilor, ajutând organismul să ȋnlocuiască rapid celulele bolnave cu altele noi și sănătoase.

Florile de tei conțin poliuronide (mucilagii), uleiuri volatile, în special farnesol, ce dă mirosul plăcut specific florilor de tei, flavone.

Vin de tei

Rețetă 

Se iau 50 g flori de tei uscate și măruntite groscior și se pun la macerat într-un litru de vin alb, timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi.

După cele 10 zile, vinul se filtrează fără stoarcerea reziduului și se lasă la decantat alte 6 zile, separându-se partea limpede de reziduurile depuse la fundul vasului. Se completează cu vin alb până la 1 litru. Se păstrează în flacoane de 200-250 ml.

Termenul de valabilitate este de 1 an de zile, la temperatura camerei, dacă vinul folosit la preparare are concentrația alcoolică de cel puțin 11 grade.

În cazul concentrației alcoolice a vinului mai mică de 11 grade, vinul se va păstra la frigider.

Indicații terapeutice

• Bolile din sfera ORL (amigdalite, rinite, faringite, laringite): 3 linguri, de 2 ori pe zi, după-masă.

• Bolile de origine virală (răceli, gripe): 3 linguri, de 2 ori pe zi, toate după-masă.

• Bolile sistemului nervos central (insomnii, agitație, anxietate, ȋngrijorări, nervozitate): 3 linguri, de 2 ori pe zi, toate după-masă.

• Boli neurologice (cefalee, distoniii neurovegetative, nevralgie de trigemen): 3 linguri, de 2 ori pe zi, după-masă.

• Bolile aparatului cardio-vascular (insuficiențe cardiace, hipotensiune, nevroză cardiacă): 3 linguri, de 2 ori pe zi, toate după-masă.

Vin de tei și busuioc

Recomandat în special în caz de oboseală cronică, somn agitat, treziri dese în timpul nopții. Este un  ȋntăritor natural al sistemului imunitar, are efecte de durată, protejează de agresiunea mediului.

Rețetă 

Într-o sticlă de 1 litru se pun 50 g flori de tei și 50 g busuioc uscat și măruntit. Deasupra se toarnă vin roșu sec și sticl sea astupă bine cu un dop de plută.

Licoarea se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, perioadă în care se agită de 3 ori pe zi. Apoi, vinul se strecoară și se depozitează în locuri umbroase.

Administrare 

Se bea 1 păhărel (100 ml), seara, înainte de culcare.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>