VIN de PERE: un leac de toamnă care ne întăreşte organismul

Perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.

Perele conţin apă, celuloză, grăsimi şi clorofilă. Alte componente importante pentru sănătate: săruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, fier, precum şi vitaminele A, B şi C.

Zahărul pe care îl conţin le face uşor de digerat pentru persoanele cu probleme la stomac, dar şi pentru diabetici.

În plin sezon, este bine să profităm de aceste fructe – minune, adevărate depozite de vitamine şi săruri minerale, pe care le putem transforma cu uşurinţă în medicamente naturale.

Vin de pere

Ingrediente

  • 500 g pere albe
  • 1 litru de vin alb, natural

Mod de preparare

Se spală perele şi se taie în rondele fine, cu tot cu coajă, şi se adaugă în vinul alb adus până aproape de fierbere. Se lasă apoi să fiarbă până când volumul scade la jumătate. Se lasă să se răcească, după care se filtrează.

Administrare

Se administrează câte 25 ml. vin de pere, dimineaţa, după trezire, pe stomacul gol, în mod constant.

Proprietăţi

Antiseptic, diuretic, tonic, laxativ, remineralizant.

Vinul de pere are efect tonic

Recomandări

Vinul terapeutic de pere este eficient în caz de:

  • celulită;
  • diabet;
  • litiază renală;
  • retenţie de apă;
  • tulburări renale;
  • afecţiuni reumatice;
  • astenie;
  • anemie;
  • tuberculoză;
  • surmenaj;
  • demineralizare;
  • diaree.

Stimulează capacitatea naturală de apărare a organismului

Flavonoidele conţinute de pere stimulează organismul să producă mai multe celule ale sistemului imunitar, activându-le pe cele deja existente şi făcându-le mai eficiente în lupta cu viruşii sau cu bacteriile.

Stimulează hematopoeza

Pe lângă faptul că sunt destul de bogate în fier, perele stimulează hematopoeza, adică procesul de formare a globulelor roşii. Astfel spus, ele sunt un foarte bun adjuvant în tratamentul anemiei.

Stimulează activitatea rinichilor

Perele sunt un excelent stimulent al activităţii rinichilor, fiind recomandate şi în scop profilactic, împotriva litiazelor de orice fel.

Remediu antidiabetic

Deşi dulci, perele sunt printre cele mai bune antidiabetice. Coaja acestor fructe conţine fibre alimentare şi alte substanţe ce cresc receptivitatea organismului la insulină şi previn efectele secundare ale diabetului, precum bolile vasculare sau cele ale sistemului nervos.

Alungă stresul

Calciul, fosforul, potasiul, vitaminele din grupul B din pere au efect sedativ asupra sistemului nervos.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *