Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Varza Roșie Previne Cancerul

Parte din aceeași specie ca și varza albă, varza roșie dispune de un uimitor potențial vindecător, pigmenții care îi dau culoarea violacee reprezentând un inamic de temut al afecțiunilor tumorale, infecțiilor sau bolilor degenerative. 

Cum se administrează varza roșie

♣ Sucul de varză roșie

Pentru a beneficia în totalitate de proprietățile terapeutice ale verzei roșii, sucul se obține prin spălarea acesteia, tăierea în bucăți mici și date prin storcător. Sucul de varză roșie se consumă imediat după preparare, pentru a se evita oxidarea.

De regulă, lichidul se administrează în porții de 300-600 ml pe zi, în cure de 21-60 de zile, cu pauze de 2-4 săptămâni.

♣ Salată de varză roșie

După spălarea și curățarea verzei, se taie mărunt, preferabil cu un cuțit de inox sau de ceramică (se evită procesul de oxidare a vitaminelor și enzimelor), și se amestecă cu sare, cimbru, ulei presat la rece și oțet sau lămâie. Toate după gust.

Se consumă cât mai proaspătă, doza minimă indicată fiind de 300 de grame pe zi. Cura cu salată de varză roșie poate fi ținută oricât, însă nu mai puțin de o lună de zile.

Cataplasmă cu varză roșie

Se zdrobesc foile de varză pe o planșetă de lemn, aplicându-se direct pe zona afectată. Pentru a nu aluneca, foile se înfășoară cu un tifon subțire, aplicația externă ținându-se, de regulă, câte 2-4 ore zilnic, lăsând locul tratat să se usuce.Tratamentul are efecte antiinflamatoare și antialergice, chiar mai puternice decât varza albă.

image_riviera_red_cabbage
Varza Rosie

Motive pentru care să consumați varză roșie

Adjuvant contra cancerului gastric

O cură cu suc proaspăt din varză roșie contribuie la stoparea diferitelor forme de cancer care afectează cavitatea bucală și stomacul. Pe de altă parte, glutamina, un aminoacid al verzei roșii, stimulează refacerea, creșterea și dezvoltarea normală a celulelor care alcătuiesc țesutul protector al stomacului și intestinului subțire.

Consumați zilnic câte un litru de suc din varză roșie.

Ateroscleroză, valori ridicate ale colesterolului

S-a dovedit științific că unii compuși din varza roșie împiedică circulația colesterolului cu densitate redusă către țesuturi și vasele de sânge. Vitamina C și antioxidanții prezenți în aceasta împiedică oxidarea colesterolului pe artere, evitând, totodată, formarea plăcilor de aterom.

Consumați, zilnic, 300 grame de salată de varză roșie, minimum 3 zile pe săptămână.

♣ Constipație

Consumând cel puțin 200 de grame zilnic de varză roșie murată, veți scăpa de constipație. Bacteriile ”prietenoase” din varza murată ajută la reglarea florei intestinale și combat constipația. Bogat în fibre alimentare, acest aliment-medicament extrage, prin absorbție, reziduurile, eliminându-le într-un timp scurt din organism.

♣ Alzheimer

Pigmenții roșii din varză, cunoscuți ca ”antociani”, previn și combat degenerarea celulelor  din sistemul nervos central, într-un mod aproape miraculos.

Consumați câte 300 de grame de salată pe zi, în cure de 60 de zile, cu pauză de 15 zile, înaintea reluării tratamentului. Astfel veți putea preveni și încetini, chiar bloca, evoluția bolii.

Cancer de piele

Cataplasma din frunze de varză roșie se aplică zilnic, timp de 4-6 ore, pe zona afectată. Rezultatele tratamentului sunt cu adevărat extraordinare, numeroase persoane cu epiteliom bazocelular și spinocelular beneficiind de efecte uimitoare, pe care nici cele mai invazive și savante metode de tratament nu le dețin.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *