Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Usturoiul Negru, Condimentul cu Proprietăți Miraculoase

Una dintre legumele exotice și miraculoase, aduse recent în România, este usturoiul negru, cu proprietăți antibacteriene și folosit în prevenirea cancerului.

Macerat în condiții speciale

Usturoiul negru, sau usturoiul fermentat, se vrea o specialitate tradițională în bucătăria coreană, cultivarea acestuia fiind similară cu cea a unui soi tradițional. După recoltare, însă, cățeii sunt macerați în condiții speciale, în care temperatura și umiditatea joacă un rol principal.

Practic, usturoiul tradițional, se lasă la fermentat în temperaturi de 55-65 de grade Celsius, de la 10 până la 40 de zile. Astfel, cu cât procesul de fermentare este unul mai intens, cu atât crește și valoarea usturoiului negru.

Fermentarea usturoiului era practicată de vracii și medicii cu vechime din Asia pentru a extrage cele mai de preț proprietăți din el. Responsabilă de culoarea neagră a usturoiului este substanța cunoscută sub denumirea de ”melanoidin”, cu beneficii extraordinare asupra sănătății organismului uman.

Gust și miros plăcut

Spre deosebire de usturoiul comun, usturoiul negru oferă savoare și un plus de aromă, fără a lăsa un miros neplăcut în urmă. Majoritatea celor care l-au consumat, susțin că gustul este asemănător prunelor uscate, dulceag, ușor afumat.

Important de menționat printre calitățile usturoiului negru este faptul că nu modifică mirosul corporal, odată consumat, și că poate fi servit chiar și gol, dată fiind iuțeala inexistentă.

Beneficii asupra sănătății

Usturoiul negru, un produs 100% natural, se prezintă cu o sursă importantă și generoasă de antioxidanți, alimentul anti-cancer având efecte benefice și în lupta cu colesterolul.

Spre deosebire de usturoiul tradițional, cel negru, în plin proces de maturare, își activează S-alicina, un derivat de aminoacid,prezentă în concentrație mare, care asistă la absorbția alicinei. Mai ușor de digerat ca cel alb, usturoiul negru permite organismului o absorbție mult mai ușoară a nutrienților prezenți în acesta.

Lipsit de aditivi, condimentul păstrează proprietățile usturoiului alb, însă se poate mândri cu probiotice și enzime unice în natură.

slide7
Usturoi Negru

♣ Ameliorează digestia

Pe lângă lupta împotriva celulelor canceroase, usturoiul negru îmbunătățește funcțiile organelor digestive, fiind ideal de adăugat în mâncărurile cu un conținut mai ridicat de grăsimi.

Dacă suferiți de afecțiuni ale vezicii biliare sau de calculi biliari (pietre la fiere), adăugați constant usturoi negru în preparate, pentru a simți ameliorări semnificative ale digestiei.

În ceea ce privește imunitatea organismului, usturoiul negru dispune de proprietăți cu totul deosebite, apărând cu succes împotriva bolilor, indiferent de factori.

Prietenul frumuseții

Concentrația generoasă în antioxidanți face din acest condiment un adevărat elixir al tinereții, prevenind îmbătrânirea organismului și ajutând, în același timp, la obținerea și menținerea unei pieli frumoase și sănătoase.

Exoticul condiment face minuni și pentru păr, redându-i strălucirea și frumusețea, în timp ce unghiile își recapătă sănătatea, iar rezistența oaselor este în permanență stimulată.

Luptă împotriva colesterolului și tensiunii arteriale

Unul dintre cele mai puternice probiotice din natură este recomandat spre consum persoanelor care suferă de hipercolesterolemie și care duc o luptă continuă cu colesterolul mărit.

Efectele reglatorii asupra tensiunii arteriale fac din usturoiul negru un remediu natural pentru cei cu hipertensiune arterială.

8 comentarii

  1. Adica e un fel de “muratura de usturoi”? Deci se poate face in orice gospodarie… Mai buna ar fi reteta sa ne facem singuri din usturoi romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *