USCĂTOARELE de MÂINI din spațiile publice sunt un pericol pentru sănătate!

Uscătoarele automate de mâini sunt considerate cea mai bună alegere atunci când vine vorba de procesul de curățare a mâinilor.

Le întâlnim adesea în băile restaurantelor, spitalelor, hotelurilor și centrelor comerciale.

Acestea îndepărtează apa de pe mâini utilizând jeturi puternice de aer.

Deși au fost montate în toaletele publice pentru a preveni răspândirea microbilor şi pentru a grăbi procesul de curăţare a mâinilor, se pare că acestea fac mai mult rău decât bine.

Focar de infecție

Unii cercetători susţin că aparatele cu jet de aer cald cresc numărul bacteriilor de pe mâini.

Potrivit acestora, atunci când tragem apa la toaletă cu capacul ridicat, bacteriile sunt aruncate în aer. Ele ajung apoi în aparatul de uscat mâinile, fiind răspândite, prin intermediul lui, în toată încăperea şi pe mâinile noastre.

Este rezultatul unui studiu al specialiştilor de la Universitatea din Connecticut, în care se mai spune:

  • ‘’Studiul trebuie să fie un avertisment de netrecut cu vederea, mai ales în ceea ce priveşte răspândirea bacteriilor în spaţiile publice, incluzând unităţile medicale’’.

Microbii se răspândesc pe mâinile ude

Microbii se răspândesc cu uşurinţă pe mâinile ude.

  • ‘’Rezultatele studiilor ne arată că palmele ude, clătite în prealabil, transferă aproximativ 1.000 de bacterii de la o suprafaţă la alta’’, explică microbiologul Karen Clark, într-un studiu publicat de ‘’Daily Mail’’.

Nu vă frecați palmele

Cei mai mulţi dintre utilizatorii acestor aparate au tendita de a-și atinge palmele pentru a grăbi procesul de uscare. Total greșit, spun experții.

În urma unui experiment comandat de compania Dyson şi realizat de cercetătorii Universităţii din Bradford s-a constatat că un astfel gest nu face decât să aducă microbii din piele la suprafaţă.

20 de secunde sub curenții de aer cald

Tot cercetătorii Universităţii din Bradford recomandă utilizatorilor să-şi ţină mâinile sub curenţii de aer cald timp de 20 de secunde (chiar dacă procesul de uscare propriu-zis nu durează mai mult de 10 secunde).

  • ‘’După ce vă uscaţi mâinile, ştergeţi-vă cu un prosop de hârtie“, mai declara Cutler, autorul studiului citat de publicaţia ‘’Daily Mail’’.

Afectează auzul

Un alt dezanvantaj al uscatoarelor automate de mâini constă în zgomotul produs de acestea, despre care oamenii de știință spun că afectează auzul persoanelor în vârstă sau al oamenilor care se confruntă cu tulburări psihice, dar și al copiilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *