UNT de CASĂ din doar două ingrediente, natural și sănătos

Spre deosebire de margarină, care obosește inutil ficatul în timpul digestiei, untul are un procent de digestibilitate de 99%.

Consumat în cantități mici, însoțit de alimente sănătoase, untul este foarte benefic pentru organism.

Este o excelentă sursă de vitamine liposolubile A, D, E și K, dar și de minerale precum  magneziu, crom, zinc, cupru și seleniu (mineral cu proprietăți antioxidante).

Untul natural conține acid linoleic conjugat – o substanță care previne apariția diverselor tipuri de cancer și ajută organismul să acumuleze masă musculară în loc de grăsime.

Untul mai conține acizi grași Omega 3 și Omega 6, acizi esențiali pe care organismul nu-i poate produce, importanți pentru îmbunătățirea funcției psihice, îmbunătățirea sănătății pielii și îmbunătățirea funcțiilor cardio-vasculare.

Este, totodată, o sursă de colesterol bun, necesar pentru funcționarea optimă a celulelor organismului și care oferă beneficii creierului și în dezvoltarea sistemului nervos. Organismul nostru are nevoie de colesterol,  însă de cel ‘’bun’’.

Din doar două ingrediente, putem obține un unt gustos și sănătos pe care îl vom putea apoi utiliza împreună cu alte alimente.

Unt de casă – Rețetă

Ingrediente

  • 1/4 ceaşcă de smântână grasă naturală, organică
  • 3/4 linguriță de sare

Cum se procedează

Se toarnă smântâna în paharul mixerului sau într-un vas cu capac, astfel încât să fie umplut cel mult până la jumătate.

În continuare, se amestecă energic smântâna timp de 10 minute (sau mai mult, dacă este necesar), până când capătă consistența dorită.

Pe măsură ce amestecați, veți observa că se separă un lichid alb din smântâna care începe să se ȋntărească. Acest lichid este zer. Amestecați pană când din unt se separă cât mai mult zer.

Scurgeti apoi zerul și adăugati un vârf de cuțit de sare. Amestecați în continuare timp de câteva minute. După ce untul a căpătat o textură plăcută, fermă, se trece prin apă pentru a ȋndepărta restul de zer. Pentru a face acest lucru mai ușor, puneți untul într-o sită.

Pentru un plus de savoare, îi puteți adăuga untului diferite arome, precum ierburi proaspete, tocate mărunt, cimbru, busuioc, etc.

Untul proaspăt preparat poate fi consumat. Untul natural se păstrează într-un vas, timp de o lună.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>