Rețete naturiste

UNT de CAFEA – un deliciu la micul dejun

Cafeaua de dimineaţă ne ajută să ne începem ziua în formă maximă, datorită efectului ei stimulant şi energizant.

Ne face mai atenţi, favorizează digestia şi previne formarea calculilor biliari, creşte capacitatea de efort – toate acestea prin intermediul substanţei active numită cafeină.

Însă putem ‘’servi’’ cafeaua de dimineaţă într-un mod inedit, şi anume, prin prepararea untului de cafea – un adevărat deliciu la micul – dejun.

Se poate folosi atât cafea cu cofeină, cât şi cafea decofeinizată. Cea din urmă este mai mult recomandată, deoarece nu va afecta nivelul de energie şi va putea fi consumată chiar şi seara.

Indiferent de felul de cafea folosit, untul de cafea este deosebit de gustos.

Unt de cafea

O felie de pâine cu unt de cafea este o gustare ideală pentru masa de dimineaţă. Untul de cafea este o gustare inedită şi gustoasă, care merită încercată.

Ingrediente

  • 2 ceşti frişcă bătută, naturală (din smântână naturală)
  • ¾ ceaşcă cafea măcinată
  • ½ linguriţă sare
  • îndulcitor natural (echivalentul a 2 linguri de zahăr)

Cum se procedează

1. Într-un recipient mai înalt, care se poate închide etanş, se amestecă frişca împreună cu cafeaua măcinată. Ingredientele se amestecă foarte bine, cu o lingură, de jos în sus. Se închide recipientul cu capac şi se lasă la frigider, peste noapte (sau minimum 8 ore).

2. A doua zi, se strecoară amestecul printr-o sită/tifon. Se strecoară cât mai mult ‘’unt’’ şi cât mai puţină cafea.

3. În continuare, se toarnă amestecul rezultat în urma strecurării într-un blender sau mixer, se adaugă îndulcitorul natural şi sarea şi se amestecă până capătă consistența de unt şi lichidul se separă (în aproximativ 45-60 de secunde).

4. Se toarnă amestecul peste o bucată de tifon şi se strecoară lichidul. La final, se gustă, iar în funcţie de preferinţe, se mai poate adăuga puţină sare sau îndulcitor natural.

5. Se pune apoi untul într-un castron şi se păstrează la frigider.

Mod de servire

Se poate folosi untul de cafea pe felii de pâine obişnuită sau prăjită, felii de croissant, cu biscuiţi sau după preferinţe.

Untul de cafea poate fi folosit şi la prepararea deserturilor la care se foloseşte unt obişnuit.

Cautari:
    unt de cafea |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>