Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Un SUC verde plin de VITAMINE şi MINERALE, care ar trebui băut măcar o dată pe săptămână (reţeta Dr. Oz)

Reţeta specială de suc verde a lui Dr. Oz poate fi considerată un elixir al sănătăţii.

Băutura naturală prezentată de Dr. Oz aduce un surplus de vitamine şi minerale organismului.

Poate înlocui micul dejun

Potrivit specialistului, sucul este echivalentul unui mic dejun, deşi un pahar de 230 de mililitri conţine doar 104 calorii.

Un pahar de suc verde mai conţine aproximativ 26 de grame de carbohidraţi, de unde şi aportul energetic primit după consum.

Băutura este, de asemenea, o sursă bună de fibre, până la cinci grame, benefice pentru scăderea colesterolului.

Sucul este sărac în grăsimi, însă bogat în potasiu, care susţine buna funcţionare a inimii. Din licoarea naturală nu lipsesc acidul folic şi vitaminele, în special A şi C, recomandate pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru tratarea infecţiilor.

Suc verde sănătos

Ingrediente

  • 360 ml. apă
  • 240 g spanac verde
  • 60 g pătrunjel verde
  • 120 g castraveţi cu coajă
  • 190 g tulpină de ţelină
  • 360 g mere
  • 60 ml. suc de lime
  • 12 g rădăcină de ghimbir

Sucul verde aduce in organism vitamine si minerale

Mod de preparare

Se toarnă apa în blender, după care se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi merele cu coajă, tăiate felii. Se adaugă apoi spanacul proaspăt şi castraveţii feliaţi, cu tot cu coajă. Se adaugă şisucul de lime, ghimbirul şi tulpina de ţelină. Se porneşte blenderul la cea mai mare viteză şi se aşteaptă până când legumele se transformă într-un preparat omogen.

Mod de consum

Pentru un surplus de vitamine şi minerale benefice pentru organism, sucul se bea cel puţin o dată pe săptămână.

Frunzele de spanac conţin multă clorofilă, dar şi acid folic, vitamina  B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier.

Pătrunjelul conţine multă vitamina C, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E, fiind, totodată, o sursă importantă de minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu).

Castraveţii cu coajă conţin carotenoide, vitamine A, B, C, fibre, săruri de calciu, fier, sulf, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu.

Ţelina este o sursă excelentă de vitamine K, C, A, B6 şi B2 şi are un conţinut ridicat de minerale (molibden, folat, potasiu, mangan, calciu, cupru, fosfor şi magneziu).

Merele asigură un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic, şi un nivel crescut de antioxidanţi.

Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.

Sucul de lime este bogat în vitamina C şi fitonutrienți cu efecte antiinflamatorii.

loading...
Loading...