Tratamente naturiste

Un pahar de SUC de PORTOCALE pe zi ne poate salva viaţa!

Dintre toate tipurile de citrice, sucul de portocale este cel mai bine tolerat de aparatul digestiv, putând  fi consumat în cantităţile cele mai mari.

În plus, dintre toate sucurile de citrice, cel de portocale are efectul diuretic cel mai puternic.

Drept urmare, sucul de portocale este ‘’mătura rinichilor’’, un remediu redutabil în lupta cu infecţiile sau calculii urinari.

Mai trebuie spus că sucul de portocale este cel mai bine tolerat după-masă, fiind un foarte bun accelerator al digestiei şi metabolismului.

Sucul de portocale – cum se obţine

Sucul proaspăt se obţine prin simpla stoarcere, făcută cu clasicul dispozitiv manual.

Se consumă proaspăt, stors cu cel mult 2 ore înainte de a fi băut, dacă se păstrează la temperatura camerei, şi cu 18 ore înainte de a fi băut, dacă se păstrează la frigider.

Eficiență maximă se obţine dacă sucul de portocale se consumă pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă.

Cura cu suc de portocale durează, de regulă, între 7 şi 21 de zile.

Reduce riscul infarctului

Simplul consum al unui pahar de suc de portocale pe zi reduce riscul infarctului, cu aproximativ 25%, în timp ce sucul altor fructe şi legume îl reduc doar în proporţii variind între 2 şi 19%.

Un pahar de suc de portocale pe zi reduce riscul infarctului

Sucul proaspăt de portocale are efecte de creştere a colesterolului ‘’bun’’ (HDL) simultan cu scăderea celui ‘’rău’’ (LDL).

Pectinele din portocale sunt fibre alimentare foarte valoroase pentru activitatea cardiacă: reglează colesterolul şi normalizează nivelul glucozei din sânge, ajută la îmbunătăţirea irigării cu sânge a muşchiului cardiac.

Portocalele sunt bogate şi în acid folic natural, ceea ce reduce riscul apariţiei aritmiei cardiace, a aterosclerozei şi a ischemiei cardiace.

Previne pietrele la rinichi (litiază renală)

Un pahar de suc de portocale pe zi previne formarea sau refacerea pietrelor la rinichi (oxalaţii şi uraţii), care sunt dizolvaţi de acidul citric şi de alte substanţe conţinute în portocală.

Persoanele care  au eliminat pe cale naturală sau chirurgicală calculi renali sunt sfătuite să consume zilnic jumătate de litru – un litru de portocale, în cure de 7 zile, cu alte 7 zile de pauză.

Observaţie

Curele prelungite cu suc de portocale vor fi asociate întotdeauna cu suplimente naturale pe bază de calciu şi magneziu – citricele consumă, pentru a fi metabolizate, mari cantităţi de calciu şi magneziu, ceea ce poate produce carenţe.

Cel mai frecvent se foloseşte în acest scop dolomită pură (din farmacii), adăugată sub formă de pulbere direct în suc.

Contraindicaţii

Reumaticii nu vor consuma cantităţi mari de suc de portocale, deoarece natura acidă a acestuia poate să accentueze simptomele artritei.

loading...
Loading...