Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Un cercetător dezvăluie trucul prin care putem pregăti corect FASOLEA – cum o putem digera şi asimila mai bine nutrienţii

Fasolea este considerată un aliment cu proprietăţi tămăduitoare.

Ne protejează organismul de infecţii, purifică sângele, îmbunătăţeşte metabolismul, previne apariţia pietrelor la rinichi şi ficat.

Mai mult decât atât, nutriţioniştii susţin că utilizarea zilnică a 100-150 g de fasole, timp de 2-3 săptămâni, reduce considerabil nivelul colesterolului din sânge.

Previne stările depresive

Consumată regulat, fasolea acționează benefic asupra sistemului nervos, aducând calmul şi echilibrul psihic.

Fasolea conține zinc, fier şi magneziu, care previn, printre altele, stările depresive. Însă organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea acestor nutrienţi.

Amanda Rose, psiholog şi cercetător din SUA, autor al volumului ‘’Rebuild From Depression: A Nutrient Guide’’ – ‘’Reconstruind de la depresie: Un ghid al nutrienţilor’’, dezvăluie trucul prin care putem pregăti corect fasolea.

Expertul însuşi a suferit de o puternică depresie cauzată de deficienţă de zinc şi afirmă că este interesată de acidul fitic – o substanţă, componentă importantă din cereale, leguminoase, nuci şi seminţe, care inhibă absorbţia zincului, a fierului şi a altor minerale.

Fasolea se lasa la inmuiat in apa calduta, minimum 18 ore

Cum putem diminua conţinutul de acid fitic

Când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Simpla fierbere nu este suficientă pentru reducerea acidului fitic.

Metoda dr. Rose de pregătire a boabelor de fasole

Potrivit spuselor cercetătorului Amanda Rose (în urma testelor realizate în laborator), această metodă poate să crească absorbţia mineralelor în organismul uman în proporţie de până la 100%.

De asemenea, apa prea caldă sau prea rece nu este deloc eficientă în reducerea acidului fitic. Cea mai eficientă este apă la 60 de grade Celsius, arată rezultatele unui studiu care a analizat nivelul de acid fitic din boabele de fasole, imediat după ce acestea au fost înmuiate timp de 180 de minute, la temperaturi diferite.

Iată cum se procedează:

se combină apă clocotită cu apă filtrată şi se toarnă peste fasole, până când se acoperă complet boabele;

acest demers se face cu o zi înainte de a găti fasolea, iar vasul trebui pus într-un loc cât mai călduros;

de asemenea, este bine să se păstreze apă fierbinte într-un termos, iar pe măsură ce boabele absorb apa, se completează din nou (până  când sunt acoperite complet);

se lasă fasolea cât mai mult la înmuiat, minimum 18 ore; prin această metodă, boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate şi vom asimila mai bine nutrienţii, susţine dr. Rose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *