Un alt fel de UNT: aromatizat, cu PĂTRUNJEL VERDE și BUSUIOC

Consumat în cantități moderate, untul, mai ales cel preparat în casă sau untul organic, aduce beneficii organismului.

Este plin de vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Untul abundă în cel mai ușor asimilabilă formă de vitamina A, necesară pentru tiroidă. De asemenea, are un raport optim de Omega 3 – Omega 6.

Conține lecitină, esențială în metabolismul colesterolului, precum și antioxidanți care protejează organismul împotriva efectului negativ al radicalilor liberi.

Untul este o sursă de iod în cea mai absorbabilă formă și este o sursă excelentă de energie (nu este stocat în corp ca și testut adipos, dacă este asociat corect).

Unt cu pătrunjel verde și busuioc

Untul în sine se poate prepara în casă, dar se poate cumpăra de la micile magazine cu produse tradiționale. Oricare dintre variante este mai bună decât untul procesat din supermarketuri.

Ingrediente (pentru 4 persoane)

  • 200 g unt moale
  • 2 fire de pătrunjel
  • 1 pumn de busuioc
  • 1 cățel mic de usturoi
  • sare naturală
  • piper măcinat (opțional)

Mod de preparare

Se spală pătrunjelul verde și busuiocul și se taie mărunt.

Se curăță usturoiul și se pisează fin.

Se amestecă untul cu verdețurile și cu usturoiul pisat cât mai fin.

Se gustă untul de sare și piper, se pune într-un bol mic (sau se rulează în folie alimentară – cât mai uniform, în așa fel încât să capete o formă de baton, și se răsucește folia la capete), se acoperă și se lasă să se pătrundă circa 1 oră la frigider.

Untul cu verdeață poate fi ținut aproximativ 1 săptămână la frigider.

Mod de servire

Dacă e servit direct de la rece, trebuie lăsat să ajungă la temperatura camerei, pentru că doar așa se face simțită pe deplin aroma verdețurilor.

Untul cu pătrunjel verde și busuioc poate fi servit ca atare. Este excelent întins pe feliuțe subțiri de pâine integrală.

Se poate folosi peste cartofi natur sau copți, piure, preparate la grătar.

Unt de casă

Ingrediente

400 ml smântână dulce,  sare (opţional)

Preparare

Se pune smântâna dulce în paharul blenderului sau în mixer. Se mixează smântâna dulce pe viteză mare timp de 5-8 minute, până când grăsimea se separă de zer.

În continuare, se scurge lichidul rezultat. Se adaugă 30 ml de apă fierbinte, puţină sare, şi se amestecă până se omogenizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.