Tratamente naturiste

ULEIUL esențial de GRAPEFRUIT: beneficii pentru ten, păr, siluetă, psihic

Uleiul esențial de grapefruit (Citrus paradisi) este obținut din cultură ecologică, prin presare mecanică la rece a cojilor de grapefruit.

Uleiul esențial de grapefruit este un ulei purifiant și detoxifiant, atât la nivel fizic cât și mental.

Este cunoscut extrem de eficace contra celulitei și a retenției de apă, însă este folosit în egală măsură pentru îngrijirea tenului gras, congestionat și asfixic.

Totodată, uleiul esențial de grapefruit se numără printre puținele uleiuri esențiale cu proprietăți deosebite în stoparea căderii părului.

Proprietățile uleiului esențial de grapefruit

  • decongestionant și echilibrant cutanat
  • astringent
  • regenerant capilar
  • detoxifiant
  • antiseptic aerian
  • tonic nervos.

Utilizare

Dozaj uzual recomandat în compoziții cosmetice: 0,5-2%.

Masaje: nu se aplică pur pe piele, ci doar diluat în ulei vegetal pentru masaje anticelulitice, drenante, pană la 5 ml. pentru 100 ml. ulei vegetal.

Băi aromatice: 2-3 picături în cada de baie.

Pentru parfumarea incăperilor, pulverizat pe așternuturi și rufe: 1-5 picături în 100 ml. vaporizator sau spray pe bază de apă.

Difuzarea aeriană a uleiului esențial de grapefruit, simplu sau combinat cu alte uleiuri esențiale, dezinfectează, purifică și parfumează ambientul. Este ideal contra stării de oboseală și epuizare și pentru a crea o ambianță proaspătă și înviorătoare.

Uleiul esențial de grapefruit poate fi încorporat în:

produsele cosmetice preferate sau prepararea de creme, loțiuni, geluri, uleiuri pentru ten gras, congestionat;

produsele cosmetice sau prepararea de produse cosmetice bio: loțiuni, uleiuri pentru masaj împotriva celulitei și a retenției de apă, cu efect drenant și de netezire a pielii;

cosmetice destinate îngrijirii părului sau prepararea de șampoane, balsamuri, loțiuni, măști contra căderii părului;

măști pentru ten și păr, simplu sau combinat cu alte uleiuri esențiale și vegetale, ingrediente și activi cosmetici specifici.

Precauții, contraindicații

Se efectuează un test cu 48 de ore înainte de prima utilizare a produsului ce conține acest ulei esențial: se aplică produsul la încheietura cotului și se așteaptă timp de 48 ore – ȋn cazul unor reacții neplăcute, nu se folosește produsul.

Uleiul esențial de grapefruit este contraindicat în sarcină și în perioada alăptării.

Este fotosensibilizant și nu se utilizează înainte de expunerea la soare – este necesar să treacă minimum 3 ore de la aplicarea unui ulei esențial pe piele (excepție fac uleiurile de citrice supuse procedeului de eliminare a furocumarinei și a compușilor săi).

Cautari:
    ulei esential de grapefruit beneficii |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>