Uleiul de Salvie, Posibil Remediu Natural Contra Tumorilor Maligne

Uleiul de salvie are o accentuată valoare medicinală, remarcându-se, în mod deosebit, pentru ameliorarea diverselor probleme și infecții cutanate.

Uleiul extras din salvie se obține prin distilarea cu aburi a frunzelor uscate, conținutul său chimic extrem de bogat recomandându-l atât în tratamente externe, cât și interne.

Ce conține salvia

Salvia se bucură de un conținut bogat în uleiuri volatile, vitamine, printre care vitamina A, B și C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc și sodiu.  Toate acestea o transformă într-o plantă miraculoasă, cu proprietăți tămăduitoare, un inestimabil izvor de substanțe folositoare organismului.

Beneficiile uleiului de salvie

Pe lângă creșterea imunității și rezistenței organismului, uleiul de salvie reglează activitatea tiroidei, stimulând pofta de mâncare, calmând durerile de cap și de stomac.

Printre numeroasele beneficii ale uleiului de salvie merită menționate combaterea transpirației, vindecarea iritațiilor, eczemelor, infecțiilor cutanate și eliminarea celulitei.

salvie

Ulei de Salvie

Este un excelent remediu pentru afecțiunile podoabei capilare, prevenind căderea părului, reducând procesul de albire și nuanțând culoarea părului. Proprietățile tămăduitoare ale uleiului de salvie nu se termină, însă, aici, îmbunătățirea memoriei, circulației sângelui la nivel cerebral, tratarea gastritei, prevenirea cancerului, combaterea infecțiilor și microbilor făcând și ele parte din efectele miraculoase asupra sănătății.

Ulei de salvie – Mod de administrare

Uleiul de salvie pentru uz intern se găsește la farmacii și trebuie să conțină specificația: pentru uz intern. Se administrează câte 2 picături, de 2 – 4 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu 2 săptămâni pauză.

Uleiul de salvie, remediu naturist pentru cancer

Studiile au demonstrat că extractul de salvie împiedică producerea mutațiilor în celulele țesutului mamar, responsabile de apariția cancerului la sân. Conform experților, următorul tratament nu doar previne cancerul de sân, ci este și un remediu împotriva tumorilor maligne, cu această localizare, aflate în stadii diferite.

♣ În jumătate de litru de ulei de măsline extravirgin se adaugă 10 linguri de părți aeriene de salvie, uscate și mărunțite. Preparatul se lasă la soare timp de 2 săptămâni, după care se filtrează și se completează cu 20 de picături de ulei volatil de salvie pentru uz intern. Uleiul de salvie obținut se adaugă într-o sticlă închisă la culoare, care se va păstra la loc întunecos și rece.

Se administrează câte o lingură de ulei de salvie, de 2 ori pe zi, înainte de masă, pe o perioadă de 6 săptămâni, cu 2 – 3 săptămâni pauză, după care tratamentul se poate relua.

ulei de masline si salvie

Uleiul de Salvie Previne Cancerul

Uleiul de salvie combate bufeurile

Pentru combaterea bufeurilor din perioadă fertile, se vor lua câte 2 picături de ulei esențial de salvie, de 3 ori pe zi, din ziua a 7-a până în cea a 21 – a a menstruației. Persoanele aflate la menopauză vor urma tratamentul timp de 30 de zile, cu pauză de o săptămână, după care se poate relua.

Uleiul de salvie îngrijește tenul

Pentru îngrijirea tenului, se poate prepara o emulsie cu ulei de salvie, obținută astfel:

♣ Într-un pahar de apă distilată sau plată se adaugă o linguriță de ulei de salvie. Se amestecă bine cele două ingrediente (cu o furculiță), iar cu ajutorul unui tampon îmbibat în această soluție se şterge fața, dimineața și seara, după demachiere.

Emulsia va fi lăsată să acționeze asupra pielii timp de 20 de minute, după care se șterge cu un tampon de vată. În cazul tenului normal, față nu va fi spălată apoi cu apă, însă, în cazul tenului gras, emulsia va fi îndepărtată cu apă călduță.

Uleiul de salvie înviorează organismul

Pe fundul căzii se vor pune câteva picături de ulei de salvie (pentru uz extern), peste care se va lăsa, la început, să curgă apă fierbinte, iar la sfârșit, apă rece. Tratamentul va înviora organismul și va îndepărta cu succes celulele moarte.

Contraindicații

Uleiul de salvie va fi utilizat cu precauție,  administrat în doze mari producând  reacții adverse. Este recomandată citirea prospectului înainte de folosire.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *