Medicină naturistă

ULEIUL de MENTĂ este la fel de eficient ca o tabletă de PARACETAMOL – trucul simplu care alungă DURERILE severe de CAP în doar 15 minute

Schimbările de vreme, diferențele de presiune atmosferică, excesul de alcool și fumat, unele cauze organice, dar mai ales stresul, sunt factori care produc cel mai frecvent dureri de cap.

Și administrarea în exces de medicamente, cele mai multe pe bază de cofeină, provoacă, la rândul lor, ‘’propriile’’ dureri de cap.

Pastilele dau dureri de cap prelungite

Analgezicele ameliorează sau elimină total simptomele acute. Medicii recomandă substanțe active ca acidul acetilsalicilic, paracetamolul, ibuprofenul și naproxenul.

Cu toate acestea, preparatele nu ar trebui administrate mai mult de zece zile pe lună, deoarece, în caz contrar, pot declanșa, la rândul lor, dureri de cap de origine medicamentoasă.

S-a constat că preparatele care combină mai multe substanțe active într-o singură tabletă nu au un efect mai puternic decât cel al substanțelor utilizate separat, în schimb creează mai repede dependență și produc instalarea unor dureri de cap prelungite.

Uleiul de mentă, la fel de eficient ca paracetamolul

Pentru vindecarea durerilor de cap aflate în fază acută putem folosi cu succes uleiul eteric de mentă cu concentrație de 10% în soluție alcoolică (se găseşte la toate farmaciile).

Prepararea lui în casă este mai dificilă, deoarece pentru obținerea a circa 10-30 ml. de ulei eteric este nevoie de aproximativ 1 kilogram de plantă uscată. Masat pe tâmple, uleiul de mentă răcoreşte, relaxând astfel musculatura.

Un studiu comparativ arată că între efectul unui gram de paracetamol și cel al uleiului de mentă nu există nicio diferență.

  • Se aplică uleiul eteric de mentă cu concentrație de 10% în soluție alcoolică pe porțiuni întinse, pe frunte și tâmple.

Reduce durerile de cap în stil ‘’menghină’’ 

Uleiul de mentă reduce durerile de cap în stil ‘’menghină’’ (provocate de tensiuni) după aproximativ 15 minute.

Acestea se recunosc prin acea senzație de apăsare, de presiune, pe o latură a capului sau pe ambele. Intensitatea durerii rămâne constantă, nefiind influențată de activitatea fizică.

Ulei de mentă cu alcool

  • Se diluează 3 picături de ulei eteric de mentă cu 1 lingură de alcool. Cu preparatul rezultat se pun comprese pe tâmple și pe frunte, care se acoperă cu un nailon, pentru a nu se evapora substanțele volatile.

Este cert efectul de diminuare al intensității durerilor, cu ajutorul acestei proceduri simple.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>