Alimentație

ULEIUL de FLOAREA – SOARELUI presat la rece oferă un gust bogat mâncărurilor și mai multe beneficii pentru sănătate

Sursă de vitamine și acizi grași esențiali, uleiul din semințe de floarea-soarelui presat la rece aduce energia necesară bunei funcționări a organismului.

Uleiul de floarea-soarelui presat la rece are proprietăți nutritive net superioare față de uleiul rafinat pe care îl găsim pe rafturile supermarket-ului.

Este 100% natural, exact așa cum se află el în semințe, este foarte spornic în bucătărie, oferind un gust bogat și mai multe beneficii pentru sănătate.

Caracteristici

Uleiul de floarea- presat la rece are culoarea galben-aurie, strălucitoare. El are o vâscozitate aparte, miros subtil de floarea soarelui și gust foarte plăcut.

Proprietăți

Uleiul de floarea-soarelui are triplu rol : alimentar, terapeutic, cosmetic.

Conține vitaminele A, E (aproape la fel de bogat în vitamina E (anti-îmbătrânire) ca uleiul de măsline), F, acizi grași polinesaturați benefici organismului, cât și alte elemente cu efecte de regenerare și antiinfecțioase, lecitină necesară activității cerebrale.

Are proprietăți antioxidante, tonice, energizante, nutritive, regenerante, antiinfecțioase și detoxifiante.

Administrare

O linguriță dimineața, pe stomacul gol.

Utilizare

Mai poate fi folosit în salate, dar și în ciorbe, supe, sosuri. Poate fi folosit la mâncăruri, la orice alte tipuri de preparate care necesită ulei la pregătirea lor.

Beneficii

— este foarte bogat în Omega 6, un acid gras esențial, pe care organismul nu-l poate fabrica singur și care ne regularizează metabolismul;

— este sursă bună de vitamina E, extrem de bună pentru protecția arterelor și a inimii;

— are un conținut mare de vitamina A, care ajută la creșterea oaselor și a dinților, la prevenirea diverselor infecții, a aterosclerozei, a hipertensiunii, a cardiopatiei ischemice, a accidentelor vasculare;

— datorită conținutului mare de lecitină, ajută la tonifierea sistemului nervos;

— acizii grași polinesaturați conținuți sunt benefici pentru scăderea colesterolului;

— conținutul mare de acizi grași polinesaturați ajută la scăderea colesterolului prin ‘’dizolvarea’’ grăsimilor de pe artere.

În domeniul cosmetic

Uleiul de floarea-soarelui este foarte fluid, pătrunde bine în piele. Este ideal ca ulei pentru masaj – poate fi utilizat în stare pură sau parfumat cu o picătură de ulei aromat la alegere.

Pentru unghii moi, cu tendințe de exfoliere, se poate face un tratament de o săptămână cu ulei de floarea-soarelui: se țin unghiile câte 10 minute pe zi în ulei de floarea – soarelui ușor încălzit. Unghiile vor deveni mai hidratate, mai puternice și mai sănătoase.

Gargara cu ulei de floarea-soarelui

Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea-soarelui şi se clătește gura cu el, plimbându-l prin cavitatea bucală şi ‘’mestecându-l’’ timp de 10-15 minute.

Cura se face într-o stare de calm. Se împinge uleiul printre dinţi, înainte, înapoi şi lateral, în interiorul obrajilor.

Uleiul va deveni păstos și alb și NU se va înghiți, deoarece este plin de bacterii şi microbi. La sfârşitul perioadei de timp se scuipă uleiul, care acum este alb la culoare şi apos, iar gura se clăteşte foarte bine cu apă caldă.

Gargara cu ulei de floarea-soarelui este folosită ca remediu împotriva gingivitei, a afecțiunilor bucale, pentru un bun tranzit intestinal, tratarea diferitelor afecțiuni ale căilor respiratorii și creșterea imunităţii, pentru detoxifiere.

Cura cu ulei de floarea-soarelui se poate face şi de către oamenii sănătoşi, doar în scop de purificare, având o durată care rămâne la latitudinea fiecăruia.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>