Tratamente naturiste

ULEI esențial de TĂMÂIE: utilizări interne și externe pentru afecțiuni comune

Uleiul esențial de tămâie se obține prin distilarea răşinii, obținându-se un lichid transparent-gălbui, cu miros puternic și gust ȋnțepător.

În terapie se folosește uleiul volatil de tămaie integral, adică cel care conține toate componentele naturale, rezultate după distilare, fără a se extrage din el nicio substanță activă.

Nu trebuie să fie diluat cu solvenți chimici sau să conțină adaosuri de arome chimice. Totodată, trebuie specificat clar pe ambalajul acestui ulei că este avizat pentru administrare internă.

Răceli și gripe

Uleiul de tămâie este un leac salvator pentru curățarea sinusurilor și reglarea respirației. Distruge rapid bacteriile și virusurile.

• Pe cale internă, se iau 2-3 picături de ulei esențial de tămâie, cu puțină miere, ulei de măsline, sau pe pâine, de 3-4 ori pe zi.

• Extern, pentru inhalare, se pun 2-3 picături de ulei esențial în palmă. Sau se pun 4-5 picături într-o ceașcă cu apă călduță (nu fierbinte) și se inhalează.

• Tot extern, se masează ușor câteva picături de ulei esențial pe spate, pe gât sau pe piept. La 2-3 picături de ulei de tămâie se adaugă 2-3 picături de ulei de măsline sau de avocado.

• Prin difuzare în aer: se pot folosi difuzorul, vaporizatorul de ulei esențial, pentru a ȋmprospăta și dezinfecta aerul din încăpere. Se utilizează 4-5 picături de ulei esențial. Se recomandă și pentru memorie, păstrarea nealterată a funcțiilor creierului. Se recomandă ca practică săptămânală.

Boli respiratorii

• În 2 litri de apă clocotită se adaugă 2 picături de ulei de tămâie. Se acoperă capul cu un prosop și se fac inhalații timp de 5 minute. După procedură este contraindicată ieșirea afară.

• În paralel, se pot face și băi la picioare, după următoarea metodă: 3 căni de apă fierbinte, 2 linguri de sare grunjoasă și 4 picături de ulei de tămâie se amestecă bine. Se introduc picioarele în apă caldă, se acoperă ligheanul cu un prosop și se stă timp de 10 minute. Procedura se face seara, înainte de culcare.

Uleiul de tamaie are un puternic efect antibiotic

Pentru rinichi

Uleiul integral de tămaie este folosit pentru reducerea dimensiunilor calculilor urinari, precum și pentru prevenirea formării unora noi, după eliminarea celor existenți.

Studiile au arătat că extractul de tămâie este un protector renal excepțional. Curele de lungă durată ajută la stimularea funcției de filtrare a rinichiului, ceea ce conduce la scăderea nivelului ureei și creatininei din sânge.

Se cere sfatul specialistului înainte de a se urma cura.

• Se iau câte 5 picături de ulei integral de tămâie, dizolvate într-o linguriță de miere, de 2 ori pe zi. După fiecare doză se consumă câte 200 ml. de apă plată, de preferință oligominerală. Este un tratament contra calculilor și microcalculilor renali, contra infecțiilor reno-urinare.

Efect antibiotic

Acidul boswellic din tămâie, administrat intern, ȋmpiedică înmulțirea unei game largi de bacterii, care produc infecții la nivelul aparatului respirator, digestiv sau al pielii.

Extern, uleiul integral de tămâie (inhalat, aplicat pe piele) are un efect antibiotic puternic, eficient împotriva infecțiilor respiratorii sau urinare.

• Pentru efect antibacterian, se ia câte 2-3 picături, dizolvate în miere, de 4 ori pe zi.

Îndesirea părului

La 200 ml. de șampon se adaugă 10 picături de ulei de tămâie. Se amestecă bine și se utilizează ca un șampon normal.

Contraindicații

 Sarcină, alăptare, alergie la acest produs (ingerat, mirosit sau pus pe piele, duce la apariția unor mâncărimi și/sau pete roșii pe piele, stări de greață sau vomă, dureri de cap, dificultăți în respirație).

 

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>