Rețete naturiste, Tratamente naturiste

ULEI de BRAD făcut în casă: elimină negii, stresul, bolile, durerile

Acele de pe crenguțele bradului au puterea de a vindeca o sumedenie de boli.

Din crenguțe de brad se poate obține un ulei cu efecte terapeutice intense și multiple, eficient în vindecarea negilor, dar și pentru restabilirea echilibrului emoțional și psihic și pentru diminuarea durerilor.

Ulei de brad – Rețetă 

– Se taie vârfurile crenguțelor (aflate la capătul crengilor mai groase, circa 2-3 centimetri), după care se introduc într-un borcan de 800 de grame.

– Se umple recipientul cu vârfurile de brad, lăsand un spațiu liber, de 4-5 cm. Se toarnă ulei vegetal, astfel încât crenguțele să fie complet acoperite .

– Borcanul se închide ermetic cu un capac metalic, apoi se introduce într-un vas cu o ȋnălțime mai mare decât cea a borcanului. În prealabil, pe fundul vasului se asează crenguțe subțiri de brad sau așchii de brad.

– Cratița se umple pe jumătate cu apă, se acoperă cu capac și se pune la fiert, la foc mediu. Când apa dă în clocot, focul se dă la minimum. Se lasă să fiarbă timp de 5 ore.

– Se urmărește nivelul apei din cratiță, iar când acesta scade, se adăugă apă fierbinte. Se îndepărtează de pe foc, se lasă să se răcorească puțin, apoi uleiul se strecoară. Se aruncă crenguțele de brad fierte.

– Într-un borcan curat se introduc alte crenguțe proaspete și se toarnă uleiul deja fiert. Se pune din nou la fiert, tot în baie de aburi, la foc mic, timp de alte 5 ore. După acest interval de timp, uleiul este gata pentru a fi folosit.

Tratamentul împotriva negilor

Se prepară o pastă din 2 cătei de usturoi pisați, sucul proaspăt stors de la o jumătate de lămâie și 30 ml. de ulei de brad. Remediul se aplică pe negi de 3-4 ori pe zi, până la dispariția completă.

Înainte de ungere, degetele afectate se țin timp de 8-10 minute deasupra unei cratițe cu apă clocotită, pentru înmuierea pielii.

Împotriva bronșitei

Într-un vas cu gura largă se toarnă 1 litru de apă clocotită. Se lasă să se răcorească puțin și se adaugă 3-4 picături de ulei de brad. Se fac inhalații timp de 10-15 minute, acoperind capul cu un prosop.

Apoi, capul se șterge bine cu un prosop din bumbac. După inhalație, pacientul se bagă direct în pat, învelindu-se cu o pătură călduroasă.

Băi cu ulei de brad

Sunt eficiente pentru restabilirea echilibrului emoțional și psihic, și pentru diminuarea durerilor articulare, musculare, de cap, pentru prevenirea gripelor și răcelilor.

În cada de baie se toarnă 6-7 picături de ulei de brad. Îmbăierea durează 15-20 de minute și se face seara, de 2 ori pe săptămână.

loading...
Loading...