Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ULCERAȚIILE BUCALE: remedii care le grăbesc vindecarea

Ulcerațiile bucale sunt leziuni mici și dureroase apărute la nivelul buzelor și a cavității bucale.

În cele mai multe cazuri, ulcerațiile bucale au o culoare roșie, însă pot fi însoțite uneori și de un înveliș alb.

Această condiție medicală apare pe interiorul buzelor, interiorul obrajilor, la baza gingiilor sau sub limbă, și poate afecta pe oricine.

Ulcerațiile bucale sunt o problemă ce se rezolvă simplu, de la sine, în câteva zile. Dacă nu dispar în câteva săptămâni, este obligatoriu sfatul unui specialist, pentru că, în acest caz, ele pot anunța prezența unui cancer oral.

Pentru a grăbi vindecarea ulcerațiilor bucale, se recomandă tratamente naturiste făcute acasă:

Infuzie de salvie

2 linguri de frunze de salvie uscate și mărunțite se dau în clocot 2-3 minute, în 250 ml. de apă, apoi se lasă la infuzat 30 de minute, după care se filtrează. Se îndulcește după gust cu miere.

  • Extern, se folosește pentru clatirea frecventă a gurii. Intern, se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite după gust cu miere.

Tinctură de propolis

• Pe cale externă, se utilizează prin tamponări, fără a se pansa locul respectiv. Se mai utilizează sub formă de gargară și spălături bucale : câte 30-40 picături dizolvate în apă.

• Intern, se iau 20-30 picături pe zi, cu o oră înaintea meselor.

Infuzie de musețel

  • Se utilizează pentru clătirea gurii. Peste 3-4 lingurițe de plantă se toarnă 250 ml. apă fierbinte. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Ceapă crudă

  • Exercită efecte pozitive atunci când există o implicare bacteriană, fungică sau virală. Se aplică rondele de ceapă crudă la nivelul ulcerațiilor bucale.

Apă cu sare 

  • Se adaugă 1 lingură de sare la 150 ml. apa caldă. Soluția de apă cu sare se folosește pentru clătirea gurii, de 4-5 ori pe zi.

Smirnă 

• Se amestecă 2 fire de pătrunjel, tocate, 3 căței de usturoi întregi, 1 lingură de praf de smirnă și 1/4 linguriță de gențiană cu aproximativ  500 ml. de apa fiartă. Se strecoară ceaiul și se folosește apoi sub formă de apă de gură.

• De asemenea, se pot goli 2 capsule de praf de smirnă pe o suprafață dezinfectată, apoi se înmoaie o bucată de bumbac umedă  şi se tamponează la nivelul ulcerațiilor bucale, de 2 ori pe zi.

Observații 

Pentru efecte maxime generate de către folosirea remediilor naturiste, înainte de aplicarea acestora se spală temeinic dinții, fără a se omite nici periajul limbii.

Se elimină condimentele picante, alimentele acide, medicamentele.

Se spală dinții după fiecare masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *