Uimitoarele utilizări terapeutice ale tincturii din COAJĂ de LĂMÂIE

Pe nedrept subestimate, cojile de lămâie sunt mai bogate în vitamine şi nutrienţi decât lămâia în sine, reprezentând o sursă preţioasă de fibre, magneziu, potasiu, calciu, acid folic şi betacaroten.

Beneficiile şi valoarea nutrițională oferite de banalele coji de lămâie sunt prea puţin cunoscute. Înainte de a cunoaşte toate proprietăţile terapeutice ale cojii de lămâie, este importantă modalitatea de administrare a acestora.

O modalitate simplă şi la îndemână este tinctura din coajă de lămâie, ce necesită un minimum de efort şi oferă beneficii maxime.

Tinctură din coajă de lămâie

Ingrediente

30 gr. coajă de lămâie crudă sau uscată (doar partea galben – portocalie), dată prin răzătoare

100 ml. de alcool de 40 – 50°

Mod de preparare

În sticla cu alcool se introduce coaja de lămâie, recipientul se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat într-un loc călduţ, timp de 8 zile. După această perioadă, tinctura se filtrează şi se depozitează în sticluţe închise la culoare.

Administrare

Se administrează câte o linguriţă de tinctură, de 3 ori pe zi, după mese, diluată cu apă, în cure de 3 –  6 luni.

Întăreşte sistemul imunitar

Bogată în vitaminele A şi C, betacaroten, calciu, magneziu şi potasiu şi flavonoizi polifenolici, coaja de lămâie contribuie la reducerea stresului oxidativ şi la eliminarea toxinelor din organism.

Cantitatea semnificativă de bioflavonoide ajută la reducerea stresului oxidativ, iar administrarea regulată a acestora stimulează sistemul imunitar, ţinând infecţiile la distanţă.

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

Prezenţa flavonoizilor polifenolici din cojile de lămâie reduce semificativ valorile colesterolului din organism, ceea ce duce implicit la o îmbunătăţire a sănătăţii cardiovasculare.

Totodată, nivelul de potasiu ridicat – mineral important care ajută vasele de sânge să fie uşoare şi flexibile – face ca tensiunea ridicată să fie redusă, ȋn timp ce vitamina B ameliorează problemele de inimă.

Ȋmbunătățeşte sănătatea oaselor

Cojile de lămâie ajută la îmbunătăţirea sănătăţii oaselor, datorită cantităţii impresionante de calciu şi vitamina E pe care le conţin  – două elemente care ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate a oaselor.

tinctura din coaja de lamaie

Tinctura de lamaie intareste sistemul imunitar

Astfel spus, cojile de lămâie sunt eficiente pentru prevenirea apariţiei osteoartritei, a poliartritei inflamatorie, a artritei reumatoide, a osteoporozei şi a fracturilor de os.

Reglează digestia şi ajută la slăbit

Cojile de lămâie conţin multe fibre care favorizează procesul de digestie, prevenind constipaţia sau hemoroizii.

În plus, pectina, o fibră din compoziţia cojii de lămâie, menţine senzaţia de saţietate şi promovează pierderea kilogramelor în plus.

Previne apariţia pietrelor la rinichi

Coaja de lămâie consumată regulat ajută la creşterea nivelului de citrați din urină, prevenind, astfel, formarea pietrelor la rinichi şi ridicând un scut de protecţie împotriva altor substanţe care le-ar putea mări.

Reduce ridurile şi petele

Conținutul ridicat de vitamina C din coaja de lămâie ajută la reducerea ridurilor şi a petelor, prin eiminarea toxinelor din corp.

Tinctura de lămâie susţine funcţiile sănătoase ale ficatului, ceea ce ajută, de asemenea, la menţinerea pielii curate şi sănătoase.

Efectul detoxifiant asupra pielii (antioxidanţi) ajută la prevenirea şi combaterea afecţiunilor pielii, precum ridurile, acneea, pigmentarea şi punctele negre.

Combate afecţiunile cavităţii bucale

Deficienţele de vitamina C se pot face simţite în afecţiuni ale cavităţii bucale, precum gingivita. Fiind foarte bogate în acid citric, cojile de lămâie au o eficienţă deosebită în menţinerea sănătăţii şi igienei orale, prin acoperirea carenţelor de vitamina C şi lupta împotriva afecţiunilor cavităţii bucale.

Loading...
loading...

4 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Da, tocmai am vazut la stirile ProTv, cum ca sa nu folositi coji de citrice ca sunt stropite cu 3 substante foarte cancerigene (izobutril parca si inca 2) si ca sa ne spalam pe mâni daca am atins coaja lor si ca prin taiere aducem substanta de pe coaja in miez etc…..Ma gândesc la cei ce n-au vazut stirile…..copii cu portocale in mâna…..

  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *