Tratamente naturiste

TURMERIC cu MIERE – ‘’amestecul de aur’’ cu efecte nebănuite

Turmericul (Curcuma longa) este o plantă tropicală, înrudită cu ghimbirul, folosit în întreaga lume ca şi condiment, şi totodată, ca remediu în numeroase afecţiuni.

Turmericul provine din rădăcina plantei Curcuma longa, are o coajă dură de culoare maro şi un miez portocaliu intens.

Pe lângă faptul că este utilizat ca şi condiment pentru diverse mâncăruri, având o aromă delicată şi un gust relativ neutru, ‘’şofranul indian’’, aşa cum mai este cunoscut, poate fi de mare ajutor în multe probleme de sănătate.

Combinaţia de miere şi turmeric, spre exemplu, este una dintre cele mai simple şi la îndemână opţiuni prin care putem beneficia de calităţile vindecătoare ale plantei:

Anemie

O linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de pulbere de turmeric se amestecă bine. Această pastă se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 21 de zile. Îmbunătăţeşte formula sângelui, creşte nivelul de hemoglobină şi, în acelaşi timp, scade colesterolul.

Răceală, guturai, sinuzită

Se ţine sub limbă, timp de 10 minute, 1 linguriţă de miere de albine, amestecată cu pulbere de turmeric.

Lovituri, entorse, articulaţii inflamate

Se prepară un amestec, în proporţii egale, din pulbere de turmeric şi miere de albine. Se întinde pe o pânză din fibre naturale şi se aplică pe locul afectat.

Amestecul din turmeric si miere ne scapa de boli

Antibiotic natural

Contra infecţiilor în gât, răcelilor sau altor probleme de sănătate cauzate de diverse virusuri sau bacterii:

  • Se amestecă 1 lingură de pulbere de turmeric  cu 100 g miere organică. Amestecul se pastrează într-un recipient de sticlă închis ermetic. Opţional, puteţi adăuga şi puţin piper negru pentru a facilita absorbţia turmericului şi a-i creşte biodisponibilitatea. Chiar de la primele semne de infecţie, remediu se administrează astfel:

– Ȋn prima zi se ia câte 1 linguriţă din acest amestec, din oră în oră, urmând ca în zilele următoare să se ia câte 1 linguriţă la fiecare două ore.

– Tratamentul se încheie în a treia zi, când se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Pasta se lasă să se topească în cavitatea bucală, nu se înghite.

Pentru întinerirea şi deschiderea culorii tenului

Se amestecă câte 1 lingură de pulbere de turmeric cu lapte sau smântână şi miere de albine. Masca se aplică pe tenul curăţat, se lasă să acţioneze timp de 15-30 de minute, apoi se îndepărtează cu apă. Se aplică de 3 ori pe săptămână, cu pauză de 1 zi între proceduri. Rezultatul apare după 2-3 aplicări.

Contraindicaţii

Tratamente cu medicamente sintetice, sarcină, alăptare, litiază biliară (dacă pietrele sunt mai mari de 5 mm.). Turmericul fluidizează sângele, de aceea, cu 2-3 săptămâni înainte de o intervenţie chirurgicală, se renunţă la folosirea sa.

Cautari:
    turmeric cu miere |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>