Sfaturi

TURBINELE EOLIENE ne pot îmbolnăvi – simptomele dezvăluite de medici, manifestate asupra celor care locuiesc în apropierea lor

Cunoscute și sub denumirea de mori de vânt, turbinele eoliene reprezintă o soluție alternativă de producere a energiei electrice.

Turbinele eoliene  sunt echipamente ce transformă energia cinetică a vântului în energie mecanică.

Energia mecanică este transformată mai departe în energie electrică. Aceasta este livrată în rețeaua publică de electricitate, stocată în acumulatori sau consumată direct prin ȋncălzirea unor rezistențe electrice.

Sindromul turbinei eoliene

Un semnal de alarmă vine din partea celor care locuiesc în apropierea instalațiilor eoliene.

Este vorba de sindromul turbinelor eoliene, foarte real, medicii numindu-l ‘’micul secret murdar’’ din industria energiei verzi.

Specialiștii susțin că turbinele sunt periculoase pentru că sunetele de frecvență joasă pe care le emit pot afecta starea de sănătate a celor care locuiesc în apropierea unor câmpurilor eoliene.

Sunetele de frecvență joasă pe care le emit interferează cu sistemul vestibular din ureche, care controlează simțul echilibrului.

Aceste sunete au o frecvență prea joasă pentru a putea fi auzite de urechea umană. Potrivit unor medici precum Nina Pierpont, specialist în cadrul Academiei Americane de Pediatrie, efectele se manifestă prin:

 • tulburări ale somnului
 • amețeli
 • migrene, senzație de vomă
 • puls crescut
 • irascibilitate, stare de nervozitate, frică
 • tulburări de vedere
 • atacuri de panică
 • apariția tremuratului degetelor
 • dorința necontrolată de a fugi
 • tahicardie
 • declanșare a maladiilor cardiace.

Dr. Nina Pierpont, medic pediatru de la Universitatea Johns Hopkins, pledează împotriva utilizării turbinelor eoliene, în special în apropierea zonelor rezidențiale, din cauza simptomelor răspândite.

De altfel, ea a publicat un studiu intitulat ‘’Sindromul turbinei eoliene’’, în care arăta că persoanele care trăiesc la mai puțin de 1,25 mile de turbinele eoliene se confruntă cu probleme majore de sănătate, ceea ce îi impiedică pe mulți să poată duce o viată normală și productivă.

Cu toate acestea, avocații din industria energiei eoliene au negat și au respins în mod repetat astfel de acuze, spunând chiar că aceste simptome au fost produsul imaginației.

Impact negativ asupra ecosistemelor gazdă

Terenurile pe care sunt construite aceste imense construcții trebuie, mai întâi, curățate de vegetație.

Se pare că pentru fiecare generator instalat într-o zonă ȋmpădurită trebuie defrisați între 16.000 și 24.000 de metri pătrați de pădure, iar copacii tăiați pentru construcția unui câmp cu 25 de turbine ar putea umple 100 de stadioane de fotbal.

Însă, pe langă vegetație, un impact negativ este resimțit și de populațiile de păsări și animale din ecosistemul în care sunt amplasate câmpurile de eoliene.

Primele afectate sun păsările, ucise de palele fiecărei turbine. Un studiu efectuat de ‘’US Fish and Wildlife Service’’ informează că turbinele eoliene ucid anual 440.000 de păsări doar în SUA, de 5,5 ori mai mult decât cele 80.000 de exemplare care le cad victime avioanelor în fiecare an.

loading...
Loading...

3 Comments

 1. 1

  de folosira telefoanelor celulare de ce nu zice nimeni nimic …..Le e frica ca vor avea de suferit companiile mari de distibuire a energiei ….le e frica ca or sa scape omenirea de sub control …pathetic

 2. 2

  Asta este o manipulare ordinara.Cati bani ati primit ca sa sa difuzati o astfel de stire?
  Trebuie sa fii retardat sa poti sa crezi astfel de minciuni !
  Credeti ca tinerii din ziua de azi mai pot fi manipulati atat de usor?
  Ei au fost prin toata Europa si sunt documentati. In tarile dezvoltate energia eoliana este utilizata
  de peste 150 de ani si nu s-a intamplat nimic in acesti ani cu absolut nici o persoana !
  Sa va fie rusine ca va vindeti pentru cativa arginti primiti de la companiile care distribuie energie electrica in Romania !

 3. 3

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>