Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Trucuri pentru găluște de griș pufoase. Ce să faci ca să-ți iasă textura perfectă

Obținerea găluștelor pufoase reprezintă o provocare pentru numeroase gospodine. Instrucțiunile pentru a pregăti aceste găluște, cunoscute și sub denumirea de găluși, sunt fundamentale.

Există, însă, câteva mici secrete ce pot evita rezultatele nedorite, transformându-le din “pietroaie” în delicioase “pufoșenii” ce îmbogățesc savoarea supei.

Iată câteva metode pentru a prepara găluște pufoase.

Secrete pentru găluște pufoase în supă

Pentru a face cele mai pufoase găluște, trebuie să respectați aceste cerințe:

► Folosiți cantități echilibrate de griș: Este important să respectați proporțiile corecte de griș în compoziție. O cantitate prea mare de griș va absorbi prea mult lichid și va duce la găluște tari.

► Adăugați albușuri bătute spumă: Pentru a obține găluște pufoase, adăugați albușuri bătute spumă în compoziție. Acestea vor adăuga aer și vor face găluștele mai ușoare. Bateți albușurile până când obțineți o spumă fermă și apoi incorporați-le ușor în compoziție.

► Utilizați agent de creștere: Adăugați o cantitate adecvată de praf de copt sau bicarbonat de sodiu în compoziție.

► Amestecați cu grijă: Evitați să supra-amestecați compoziția. Amestecați doar până când ingredientele se combină și nu mai mult. Supra-amestecarea poate duce la găluște dense și întărite.

► Puneți găluștele în supa care clocotește ușor: Pentru a obține cele mai pufoase găluște, fierbeți-le în supă care clocotește ușor, nu în supă în fierbere violentă. Supa în fierbere puternică poate duce la întărirea găluștelor.

► Respectați timpul de fierbere: Fierbeți găluștele conform timpului indicat în rețetă. Fierberea prelungită poate duce la găluște tari. Urmați instrucțiunile și scoateți găluștele din supă imediat ce sunt fierte complet.

Cum se fac găluștele de griș

Pentru prepararea găluștelor de griș, puteți urma acești pași simpli:

Pasul 1: Separarea ouălor

Începeți prin separarea albușurilor de gălbenușuri. Puneți albușurile într-un bol și gălbenușurile într-un alt bol.

Pasul 2: Bătutul albușurilor

Bateți albușurile foarte bine, fie cu un tel, fie cu un mixer, până când se formează o spumă tare. Puteți testa consistența spumei întorcând bolul cu albușuri cu susul în jos – dacă spuma rămâne pe bol și nu curge, atunci este perfect.

Pasul 3: Încorporarea gălbenușurilor

Încorporați gălbenușurile în spuma de albușuri, amestecând ușor și continuu. Adăugați și o lingură de sare pentru a da un gust savuros.

Pasul 4: Adăugați un vârf de cuțit de praf de copt în compoziție și încorporați-l.

Pasul 5: Adăugarea grișului

În ploaie, adăugați grișul în amestecul de ouă, asigurându-vă că nu se formează cocoloașe. Amestecați până când toate ingredientele sunt bine combinate și obțineți o compoziție groasă.

Pasul 6: Pregătirea pentru fiert

Înainte de a pune găluștele în supă, asigurați-vă că lăsați o lingură în apă rece sau puțină supă pentru a umezi lingura. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii compoziției de lingură.

Pasul 7: Fierberea găluștelor

Luați câte o lingură din compoziția de găluște și scufundați-o în supa fierbinte. Lăsați găluștele să fiarbă complet și să absoarbă lichidul. Pentru a obține găluște extrem de pufoase, turnați o cană de apă rece peste găluște imediat după ce au dat în clocot.

Atunci când pregătiți găluștele de griș, este important să testați una dintre ele cu lingura. Dacă se dezintegrează, adăugați o linguriță suplimentară de griș și lăsați compoziția să mai stea pe foc pentru încă un minut sau două. În cazul în care considerați că găluștele au ieșit prea tari, adăugați o cană de apă rece. Această etapă se numește temperare. Scăderea temperaturii apei în care fierb găluștele le va permite să se gătească complet și să absoarbă tot lichidul. Astfel, găluștele de griș vor avea o textură pufoasă.

Găluștele trebuie să fiarbă în supă timp de aproximativ 10 minute după ce au fost adăugate. După această perioadă, se oprește focul și se lasă să se odihnească în supa acoperită cu un capac. Când sunt complet gata, acestea vor pluti la suprafața supei.

Greșelile care întăresc găluștele

Consistența găluștelor poate fi influențată de cantitatea incorectă de făină utilizată în timpul preparării – fie prea multă, fie prea puțină. În cazul găluștelor de griș, textura lor poate deveni rigidă dacă albușurile de ou nu sunt amestecate corespunzător. De asemenea, dacă neglijați adăugarea unei căni de apă rece după ce găluștele au clocotit, acestea s-ar putea să iasă tari și să devină mai puțin apetisante pentru consum. Iată care sunt greșelile pe care le fac gospodinele atunci când le ies găluștele tari:

Supra-amestecarea compoziției: Amestecarea excesivă a compoziției de găluște poate duce la formarea unor găluște dense și tari. Este important să amestecați ingredientele doar până când acestea se combină și să nu exagerați cu amestecarea.

Folosirea unei cantități prea mari de griș: Dacă adăugați prea mult griș în compoziție, acesta va absorbi prea mult lichid și găluștele vor fi dense și întărite. Asigurați-vă că respectați proporțiile recomandate în rețetă pentru a obține găluște pufoase.

Fierberea prelungită: Dacă fierbeți găluștele mai mult decât este necesar, acestea vor deveni tari și se vor întări. Este important să respectați timpul de fierbere indicat în rețetă și să le scoateți din apă imediat ce sunt fierte complet.

Absența sau cantitatea inadecvată de albușuri bătute spumă: Albușurile bătute spumă adaugă aer compoziției și ajută la obținerea găluștelor pufoase. Dacă nu bateți albușurile suficient de mult sau nu le adăugați în compoziție deloc, găluștele vor ieși dense și întărite.

Absența sau cantitatea inadecvată de agent de creștere: Dacă nu adăugați suficient praf de copt sau bicarbonat de sodiu în compoziție, găluștele nu vor crește corespunzător și vor fi tari. Asigurați-vă că respectați proporțiile recomandate de agent de creștere în rețetă.

Apa fierbe prea tare: Dacă apa în care fierbeți găluștele este în fierbere puternică, aceasta poate duce la întărirea lor. Este recomandat să fierbeți găluștele în apă care clocotește ușor, nu în apă în fierbere violentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *