Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Trucuri cu alimente care grăbesc vindecarea de HERPES

Infecţiile cu herpes produc vezicule dureroase, pline cu lichid şi foarte contagioase.

Infecţia debutează cu furnicături la locul debutat, urmând ca o zi sau două mai târziu să se formeze veziculele.

În majoritatea cazurilor, ele apar la marginea buzelor, însă pot fi localizate şi pe bărbie, degete sau nări. Au fost înregistrate cazuri rare în care veziculele au apărut pe gingie sau în cerul gurii.

Pentru a grăbi vindecarea, există alimente cu valoare terapeutică împotriva herpesului:

Smochinele

Conţin ficină (enzimă proteolitică), ca de altfel, numeroşi compuşi antivirali şi antiherpetici, precum şi substanţe cu efect analgezic. Pielea fructelor proaspete păstrează din sucul care conţine cea mai mare cantitate de ficină.

♣ În caz de infecţie herpetică, tamponaţi periodic locul afectat cu bucăţele din pieliţa unei smochine, după care savuraţi restul fructului.

Ardeii iuţi

Capsaicina, substanţa iute din ardei, împiedică transmiterea semnalelor de durere de către nervii de sub piele, în zona respectivă.

♣ Cumpăraţi de la farmacie o alifie cu capsaicină, sau amestecaţi boia iute în orice cremă albă, până când aceasta îşi schimbă culoarea în roz. Cu crema preparată tamponați locurile afectate, însă nu şi pe cele aflate aproape de ochi. Spălaţi bine mâinile. Dacă apar iritaţii, tratamentul se întrerupe imediat.

Usturoiul

Usturoiul combate cu succes o serie de viruşi, printre care şi herpes simplex, informează un studiu publicat în revista ‘‘Planta Medica’’.

♣ Aşezaţi usturoiul proaspăt, tăiat mărunt sau presat, pe pizza, în paste sau în salate.

♣ Puteţi pregăti şi un ceai de usturoi: puneţi câţiva căţei într-o cană de apă clocotită, lăsaţi la infuzat 10 minute, strecuraţi lichidul, adăugaţi suc de lămâie şi puţină miere.

herpes
Alimentele bogate in vitamina C grabesc vindecarea de herpes

Oregano

Potrivit specialiştilor, această plantă a dat cele mai bune rezultate în combaterea infecţiilor virale. Aceasta este bogată în substanţe care calmează durerile, având o acţiune antivirală şi antiherpetică. Ca leac contra herpesului mai este recomandată roinița, o plantă cu proprietăți asemănătoare oreganului.

♣ Amestecaţi roiniță şi oregano în părţi egale, iar peste o linguriţă din această combinaţie turnaţi o cană de apă clocotită. Pentru un plus de savoare, adăugaţi scorţişoară, cuişoare şi/sau mentă.

Pe locul afectat de herpes puteţi aplica şi ulei de oregano (din farmacii), cu un beţişor cu vată.

Fasolea

Aproximativ jumătate de cană de fasole albă cu bobul mic, lima, roşie sau neagră furnizează 1,4 grame de lizină.

Lizina blochează proliferarea virusului şi ajută la stoparea infecţiei. De asemenea, reduce riscul declanşării unor noi episoade şi grăbeşte însănătoşirea.

Alte surse mult mai bogate de lizină sunt năsturelul, soia, germenii de fasole neagră, pudra de roşcove, germenii de linte, spanacul, mazărea, seminţele de dovleac, bobul, schinduful şi pătrunjelul.

Alimentele bogate în vitamina C

Căpşunile, portocalele, pepenii galbeni, grapefruit-ul şi alte surse naturale de vitamina C stimulează apărarea naturală a organismului.

Bioflavonoidele fin legumele şi fructele viu colorate, precum şi acidul ascorbic (vitamina C) ameliorează simptomele herpesului. Bogate în vitamina C sunt şi coacăzele negre, kiwi şi fructele de guava.

În ceea ce priveşte legumele, alegeţi broccoli, ardeii roşii şi verzi. Consumaţi-le în cantităţi cât mai generoase, pe o perioadă de cel puţin 7 zile.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *