Sfaturi

Truc inedit: la ce ajută un PROSOP umed pus peste ARAGAZ

Aragazul este locul ideal de dezvoltare a bacteriilor: grăsimea scursă, umiditatea şi resturile de mâncare sunt condiţii perfecte pentru dezvoltarea germenilor.

Un aragaz strălucitor după lustruit face toată bucătăria să arate impecabilă.

Însă fiecare preparare de bucate îl face din ce în ce mai greu de curăţat, căci grăsimea şi alte murdării se depun foarte repede pe suprafaţa aragazului şi se usucă rapid din cauza temperaturii ridicate.

Aragazul are nevoie de o atenţie şi o îngrijire specială. Pentru a aduce aragazul la o curăţenie exemplară nu sunt necesare produse de curăţare scumpe şi bureţi abrazivi.

Următoarea metodă de curăţare a aragazului este simplă, economică şi eficientă:

Bicarbonat de sodiu şi un prosop umed

Nu mai este o noutate că bicarbonatul de sodiu este un produs excelent de curăţare a murdăriei, ideal şi în întreţinerea bucătăriei, datorită calităţilor sale de albire.

Pentru că este o substanţă alcalină, bicarbonatul poate dizolva şi murdăria de pe o mulţime de suprafeţe, acesta fiind, de altfel, procesul pe care se bazează majoritatea produselor de curăţat care pot fi cumpărate din comerţ la preţuri destul de ridicate.

Astfel spus, un pachet cu bicarbonat de sodiu poate fi mai folositor în gospodărie decât ne-am putea imagina, mai ales că ne poate scuti de cumpărarea a nenumărate produse de curăţat.

Cum se procedează

1. Pulverizaţi pe suprafaţa aragazului oţet alb, iar după 20 de minute ştergeţi cu un burete/propop umed.

2. În continuare, presăraţi bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafaţă a aragazului. Bicarbonatul este un agent de curăţare natural, natura să alcalină ajutând la dizolvarea mai uşoară a murdăriei, în timp ce calitatea sa abrazivă uşoară va face spălarea mai eficientă, fără a zgâria suprafaţa.

3. Umpleţi un recipient (sau chiuveta) cu apă fierbinte şi ȋnmuiați în el un prosop. Stoarceţi prosopul şi acoperiţi suprafaţa aragazului cu acesta.

4. Lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute şi ştergeţi suprafaţa cu prosopul umed, în mod repetat, până la îndepărtarea murdăriei. La final, pulverizaţi din nou oţet alb pe suprafaţa aragazului şi ştergeţi cu un prosop moale, uscat.

Sfat: este recomandată folosirea otetului alb, pentru că doar acesta îndepărtează petele şi grăsimile şi nu lasă urme, spre deosebire de oţetul de mere sau cel roşu.

loading...
Loading...