Medicină naturistă, Plante naturiste

Trio de PLANTE cu rezultate uluitoare în tratamentul CISTITEI

Oscilaţiile mari de umiditate şi de temperatură provoacă sau reactivează o mulţime de boli.

Printre acestea şi cistitele – afecţiuni extrem de frecvent întâlnite, cu care se confruntă pe parcursul vieţii una din două femei şi unul din şase bărbaţi.

Primul semn al acestei afecţiuni constă în senzaţia de jenă la urinare, care, cu timpul, se transformă în usturime puternică.

Apoi, sau concomitent, apare continua nevoie de a urina, dificultate în controlul actului micţiunii, dureri în zona vezicii, care încep să iradieze şi spre alte zone.  În unele cazuri pot apărea sângerări la urinare.

Tratamentul naturist poate fi făcut în paralel cu cel alopat sau singur.

Trio imbatabil împotriva cistitei

Remediile naturiste împotriva cistitei au ca scop:

  • neutralizarea microbilor;
  • reducerea inflamaţiei şi a usturimii;
  • refacerea epiteliului urinar;
  • oprirea eventualelor hemoragii;
  • sporirea imunităţii locale (element extrem de important pentru a preîntâmpina recidivele, care sunt extrem de frecvente).

Şi pentru că puterea unui amestec de plante bine alese este întotdeauna superioară unei singure plante, medicina naturistă recomandă un trio ‘’fermecat’’, cu rezultate uluitoare.

Mod de preparare

Se macină, separat, cu o râşniță electrică de cafea, boabe de ienupăr, frunze de mesteacăn şi inflorescenţe de coada-şoricelului.

Se pun într-un borcan 7 linguri de pulbere de ienupăr, 5 linguri de coada-şoricelului şi 5 linguri de mesteacăn.

Peste plante se toarnă 1 pahar de alcool alimentar de 90 de grade şi jumătate de pahar de apă fiartă şi răcită. Se amestecă bine ingredientele, după care borcanul se închide ermetic.

Conţinutul se lasă la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, apoi se filtrează şi se trage în sticluţe mici, închise la culoare.

Mod de administrare

O linguriţă de tinctură se dizolvă în jumătate de pahar de apă. Se bea pe stomacul gol, după care nu se mănâncă nimic timp de 15 minute.

Pentru tratarea cistitei cronice se ia o doză dimineaţa, una la prânz, una după-amiaza şi una seara. În cistita acută se iau şase asemenea doze, la interval de o oră – o oră şi jumătate una de cealaltă.

Pentru ca efectele să fie stabile, tratamentul se practică cel puţin 7 zile la rând.

În caz de carenţe grave de imunitate, se iau şi remedii specifice pentru stimularea acesteia (precum echinacea, ginseng, polen de albine, cătină, etc.).

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>